duminică, 29 noiembrie 2020

Anuntul lui Nelu Tataru despre carantina de sarbatori! Ce se intampla cu romanii care vin in tara

Știrile zilei

Anamaria Prodan are COVID: „A luat de la…”

Anamaria Prodan are COVID. Agent FIFA si impresar al celor mai importanti jucatori din Romania, Anamaria Prodan, a...

Ce inseamna atunci cand visezi o persoana care a decedat. Ar trebui sa te puna pe ganduri

Sa visezi o persoana care a decedat, este tulburator. In traditia populara, atunci cand visezi ca intri in contact...

Alte noi localitati intra in carantina

Orasul Cernavoda si alte trei comune din judetele Constanta si Alba intra in carantina incepand de sambata seara, respectiv,...

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii a spus ca Guvernul nu se gandeste la instaurarea carantinei in perioada sarbatorilor. Romanii din strainatate pot veni in tara, dar trebuie sa respecte regulile aflate acum in vigoare.

Romanii care se intorc acasa de Sarbatorile de Craciun trebuie sa se testeze daca sosesc numai pentru trei zile sau sa intre in carantina pentru 14 zile, daca vin pe o perioada mai lunga. Carantina este valabila in cazul in care vin din tari cu o rata de infectare mai mare decat a Romaniei.

„Nu avem in discutie acest lucru. La fiecare comunitate locala se aplica acele restrictii si acele masuri in functie de evolutia transmiterii in comunitate”, a spus ministrul Sanatatii, atunci cand a fost intrebat daca se va institui carantina in Romania.

Tataru a anuntat si care sunt conditiile in care romanii din strainatate vor putea veni in tara de sarbatori.

„Sunt acele tari care au o rata de infectare mai mare decat a noastra. Conditiile sunt aceleasi. In masura in care vin pentru trei zile, test, nu mai mult de 48 de ore, negativ, daca vin pentru o perioada mai lunga, intra in carantina 14 zile cu posibilitatea ca a opta zi sa faca acel test, daca este negativ, la 10 zile sa iasa din acea carantina”, a adeclarat Nelu Tataru.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă