Apavital SA Iasi nu gaseste firma care sa-i dea 260.000 de euro. Contorizarea blocurilor este amanata

Recent, Apavital SA, societatea de apa–canal, a demarat o licitatie pentru realizarea contorizarii la nivel de scara a blocurilor din localitatea Targu Frumos. Aici, conflictele erau destul de dese. Apavital oprea furnizarea apei din cauza datoriilor. Insa, suferau si proprietarii care isi achitau facturile.

Prin noua lucrare, aceste probleme nu ar mai trebui sa fie intampinate. Procedura avea o prevedere bugetara de 1,2 milioane lei, fara TVA, aproape 260.000 euro. Insa, singura oferta depusa de societatea Instal Com Term SRL a fost declarata inacceptabila si neconforma. In consecinta, procedura va fi reluata la o data ulterioara.

Vezi si: Scandal urias la Primaria Iasi. Zeci de persoane au fost de fata. Primarul a ramas inmarmurit

„Documentatia are ca obiect contorizarea la nivel de scara a unui numar de 49 de blocuri (P 4) ce insumeaza un total de 80 de scari, din localitatea Targu Frumos, judetul Iasi. Inca din faza de proiectare si de construire a acestor blocuri, instalatia de alimentare cu apa potabila a fost realizata intr-un mod in care astazi afecteaza cerintele de buna functionare si de interventie in caz de avarie. Conducta de alimentare cu apa potabila trece prin subsolul blocurilor de la o scara la alta, respectiv de la un bloc la alt bloc. De asemenea, la o serie de blocuri, contorizarea actuala este asigurata prin apometre generale ce masoara consumul de apa pentru mai multe scari, sistarea alimentarii cu apa in cazul in care apar intarzieri la plata facturilor afectand si scari de bloc cu locatari cu «plata la zi». Din cauza deficientelor constatate in privinta functionarii instalatiilor si plata serviciilor furnizate de catre Apavital SA, este necesar sa se intervina pentru montarea de camine de apometru echipate cu contoare pentru fiecare scara”, se arata in caietul de sarcini. Sunt vizate blocurile de pe strazile Cuza Voda, Ecaterina Teodoroiu, Bogdan Voda, Petru Rares, Stefan cel Mare si strada Maicuta

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !