Arma furată din unitatea militară din Constanța, găsită după 4 luni chiar de militarul atacat

În martie, o persoană a furat o mitralieră și un încărcător cu 30 de cartușe de la unitatea militară din Mamaia sat după ce l-a atacat pe militarul aflat la pază.

Potrivit informațiilor oficiale, atacatorul purta cagulă și era înarmat cu o armă albă în momentul în care a intrat prin efracție în perimetrul unității militare.

”Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe”, au transmis atunci reprezentanții MApN.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității sărind gardul.

La patru luni de la incident, arma furată a fost găsită chiar de militarul care a fost atacat, potrivit Ziua de Constanța.

Arma a fost găsită la 200 de metri de Unitatea Militară. Militarul a fost pus de șefi să facă curățenie în jurul unității și, în timp ce smulgea buruieni, a găsit o saltea și sub ea arma, care era plină de păienjeni și de rugină.

Potrivit unor surse judiciare de la Parchet, este foarte posibil ca arma să fi fost ascunsă acolo încă din martie, când a fost furată.

Militarul le-a spus anchetatorilor că ”Duhul Sfant” l-a călăuzit în zona în care se afla arma…