24 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Astazi se implinesc 6 ani de la tragedia aviatica din Apuseni. Iată ce anunț a facut familia Aurei Ion

Astazi, 20 Ianuarie, se implinesc sase ani de cand a avut loc accidentul aviatic din Muntii Apuseni, in care pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion si-au pierdut viata. Salvatorii nu au ajuns în timp util, cei doi murind din cauza frigului si a ranilor suferite.

Localnicii din zona i-au scos pe cei doi dintre fiarele contorsionate ale avionului prăbușit, tot ei i-au dus pe raniti cu carutele pana la poalele muntelui, zona in care s-a petrecut accidentul fiind foarte greu accesibila.

Familia studentei Aura Ion cere dreptate dupa sase ani in care nu au primit niciun fel de explicatie pentru decesul fetei.

”Inca un an peste accidentul aviatic din Muntii Apuseni. Un an de liniste. Prea multa liniste in conditiile in care avem doi morti si niciun vinovat! O ancheta tinuta, inca un an, sub tacere. Un dosar in care, 6 ani, nu s-a facut NIMIC! Cat mai trebuie sa astept dreptatea?”, au scris rudele studentei intr-un comunicat aparut in presa.

Explicatia pentru care avionul s-a prabusit e fost emisă la doi ani după prăbușirea avionului. Și, cu atat mai mult, nici pana astazi nu au fost trasi la raspundere responsabililii de moartea celor doi.

„Acum „se lucreaza” la ancheta ce ii vizeaza pe cei ce aveau responsabilitati pentru declansarea operatiunilor de alarmare din cadrul ROMATSA, pe medicii SMURD cu privire la interventia medicala, la respectarea procedurilor, precum si la incetarea manevrelor de resuscitare si declararea decesului victimei, pe pilotul Petrescu Razvan si Scoala Superioara de Aviatie Civila, pentru falsurile din documentatia aeronavei BN2, intrucat aceasta nu avea, la data efectuarii zborului, verificarile tehnice obligatorii pentru desfasurarea misiunii. 20 Ianuarie 2020 – VREM DREPTATE PENTRU AURELIA ION! VREM DREPTATE PENTRU FAMILIA NOASTRA! VREM DREPTATE PENTRU URMASII NOSTRI! 2020 – un an care poarta amprenta lui 20, asa ca, voi cei cu responsabilitatea dreptatii, sa va amintiti de ziua de 20 Ianuarie 2014 la fiecare pas! Sa va amintiti ca sunt doi morti care-si cer DREPTATEA!”, mai spune familia studentei, potrivit wowbiz.ro

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate