9 C
București
duminică, 18 aprilie 2021

Atac la Berlin, la sediul cancelarului Angela Merkel

O maşină a lovit, miercuri, grilajul de la intrarea în sediul Cancelariei germane, la Berlin, potrivit unui jurnalist Reuters.

Poliţia verifica o maşină pe a cărei parte dreaptă scria ”Opriţi politica globalizării”. În imagini postate pe reţele de socializare, pe cealaltă parte a maşinii era scris mesajul ”Voi, afurisiţi de criminali de copii şi bătrâni”.

Zeci de poliţişti şi pompieri au intervenit la faţa locului.

Cancelarul german Angeka Merkel prezidează miercuri o reuniune prin videoconferinţă cu preşedinţii-miniştri ai landurilor în care se discută despre o eventuală prelungire a ”izolării uşoare” aflate în vigoare în Germania, dar şi despre alte măsuri în lupta împotriva pandemiei covid-19.

Europa se află în alertă

Europa se află în alertă, după ce islamişti au ucis, în ultimele săptămâni, opt persoane la Paris, Nisa şi Viena.

Poliția elveţiană a identificat o femeie drept o jihadistă cunoscută, care a rănit la gât cu cuţitul o persoană şi a prins de gât altă persoană la un magazin din Lugano, în cantonul Ticino.

În urmă cu patru ani, un solicitant de azil tunisian, a cărui cerere a fost respinsă, a furat un camion şi a intrat cu el într-o piaţă aglomerată de Crăciun, un atac soldat cu 11 morţi şi zeci de răniţi.

Sediul Cancelariei, un imobil postmodernist, se află de cealaltă a unei pieţei faţă de sediul Reichstagului, într-o zonă izolată.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate