Atenție elevi! Ce se va întâmpla cu vacanța de iarnă în contextul apariției variantei Omicron. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Nici bine nu s-a sfârșit valul patru al pandemiei, generat de varianta Delta, că a apărut o nouă amenințare epidemiologică care ar putea lovi România oricând. Ce se va întâmpla cu vacanța de iarnă a elevilor în situația în care varianta Omicron ar ajunge și în țara noastră?

Țara noastră a străbătut o perioadă anevoioasă, generată de varianta Delta a coronavirus, care a făcut ravagii la nivel mondial. România s-a numărat printre țările cu cele mai multe cazuri de Covid, iar acum o nouă amenințare epidemiologică stă să lovească.

Experții în sănătate sunt terifiați de ceea ce ar putea urma în următoarea perioadă. Ministrul Educației a anunțat ce se va întâmpla cu vacanța de iarnă în contextul în care varianta africană a coronavirus ajunge și în România.

Nu se cunosc foarte multe particularități ale noii variante de coronavirus, care își are originea în Africa de Sud, însă, cert este că noua tulpină se răspândește cu rapiditate, iar primele cazuri au fost deja confirmate.

Pacienții infectați cu varianta Omicron au acuzat dureri în tot corpun și o oboseală mult mai accentuată decât în cazul variantelor precedente.

Experții în sănătate se tem că noua tulpină dezvoltată în Africa de Sud ar putea duce la o adevărată catastrofă, fiind mult mai puternică, iar imunitatea organismului uman este pusă la pământ.

În acest context, mai multe state din lume au impus măsuri drastice.

Unele țări și-au închis deja granițele, iar altele iau în calcul impunerea acestei măsuri.

Până în prezent, în România nu a fost raportat niciun caz de îmbolnăvire cu Omicron, noua variantă a coronavirus, dar autoritățile nu exclud această posibilitate și îi îndeamnă pe români să respecte măsurile în vigoare.

Varianta Omicron ar putea să-și facă simțită prezenta chiar în peioada sărbătorilor de iarnă. Ministrul Educației a anunțat ce se va întâmpla cu vacanța elevilor dacă se va ajunge în această situație.

”Ca ministru al Educației am anunțat deja programul, nu iau în considerare nimic altceva decât îmi vor spune autoritățile medicale.

Până în acest moment, autoritățile sanitare în frunte cu ministrul Sănătății, nu au considerat necesar să previzionăm măsuri pe acest palier. Vacanța de Sărbători este cea cunoscută!”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Elevii vor intra în vacanță de pe data de 23 decembrie, urmând să revină în bănci pe 9 ianuarie 2022.