Atentie la agentiile imobiliare fantoma din Iasi! Un apartament din blocul Newton a fost miza scandalului. Au reactionat doar la amenintari

• O tanara din Iasi a vrut sa se mute intr-un apartament cu doua camere din Tatarasi • S-a razgandit la scurt timp, dar agentii imobiliari au refuzat sa-i inapoieze suma • A amenintat ca vine Politia, moment in care lucrurile s-au mai schimbat • Societatea nu are vreo legatura cu activitatea imobiliara • „Am platit 3.000 de lei chiria pe o luna si comisionul agentiei. Numai ca, in contract aparea un proprietar, fara sa fie mentionat numele unei agentii. A doua zi, din motive personale, am renuntat la acest apartament si am cerut banii inapoi. Mi s-a inapoiat jumatate din suma. Diferenta trebuia inapoiata in cateva zile, dar eram amanata. Cand am spus ca fac reclamatie la Politie, mi-au trimis un contract in care apare cu totul alta societate”, povesteste Sabina P. • Contactata telefonic, agenta cu care s-a negociat inchirierea a refuzat sa ofere detalii • „Nu stiu nimic despre asta. De ce va intereseaza chestia asta?”, a spus Ana Bruma • Singurul indiciu legat de activitatea agentilor este numele unei societati: Sabadel Trust SRL, care are cu totul alt domeniu de activitate

Odata cu febra proiectelor imobiliare, si-au facut aparitia si agentiile imobiliare fantoma care incearca sa inchirieze diverse imobile prin intermediul unor anunturi publicate pe OLX. In aceasta capcana a cazut si o tanara din Iasi. Initial, a accesat un anunt publicat de Agentia de Imobiliare Cartier.

Tanara a precizat ca firma ar fi fost activa in Botosani, nu si in Iasi. A platit o suma importanta in avans pentru un apartament in cartierul rezidential Newton, din Tatarasi, ce apartine afaceristului Bogdan Gheorghiu. La scurt timp s-a razgandit si a cerut sa i se inapoieze banii. Insa, „agentii ” imobiliari au refuzat sa inapoieze suma in totalitate. Abia cand au fost amenintati cu Politia, lucrurile s-au schimbat.

„In luna aprilie am gasit pe internet un anunt cu inchirierea unui apartament, in cartierul Tatarasi, la Newton. Mi s-a comunicat adresa pentru a merge sa vizionez apartamentul. Nu m-a insotit nimeni de la agentie. M-am intalnit cu chiriasul din acel moment. Am zis ca sunt de acord, chiria pe luna era de 350 euro. Am fost chemata la agentie, in zona Garii, langa Billa. Era de fapt un apartament la parterul blocului, nu era montata nicio firma. Am platit 3.000 de lei chiria pe o luna si comisionul agentiei. Numai ca, in contract aparea un proprietar, fara sa fie mentionat numele unei agentii. A doua zi, din motive personale, am renuntat la acest apartament si am cerut banii inapoi. Mi s-a inapoiat jumatate din suma. Diferenta trebuia inapoiata in cateva zile, dar eram amanata. Cand am spus ca fac reclamatie la Politie, mi-au trimis un contract in care apare cu totul alta societate. Mi-au fost transmise un contract si o chitanta, dar fara semnatura mea. Din ce am inteles, de fapt, apartamentul era al unei asa-zise agente”, a declarat Sabina P.

Agentii au refuzat dialogul

Reporterii BZI au contactat-o pe Ana Bruma,

 » Sursa: bzi.ro

loading...