-4.6 C
București
duminică, 17 ianuarie 2021

Atenţie, şoferi! Iata ce păţeşti dacă pui brăduţi parfumaţi la oglinda retrovizoare a maşinii

Şoferii care îşi pun la oglinda retrovizoare brăduţi parfumaţi, cruciuliţe sau alte accesorii încalcă legea vor plati amenda. Poliţiştii consideră că acest obicei îngreunează vizibilitatea în timpul mersului, motiv pentru care vor lua masuri.

Articolul 102, aliniatul 36 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (cunoscut şi sub denumirea generică de Codul Rutier), prevede următoarele: „Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni […] aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”.

Amenda prevăzută pentru incalcarea acestui art OUG 105/2002 este cuprinsă între 1.300 de lei şi 2.900 de lei. Pe lângă amendă, şoferilor li se reţine şi certificatul de înmatriculare.

„Recomandăm tuturor să nu monteze astfel de dispozitive sau de afişe care să estompeze vizibilitatea întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât şi pe ceilalţi conducători auto”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate