Atentie! Toti romanii cu terenuri trebuie sa afle asta! Ce se intampla cu impozitul in 2019

Vesti importante pentru romanii care detin terenuri prin tara. O serie de schimbari importante au avut loc odata cu 2019 privind impozitul pe teren.

Primul termen de plata pentru impozitul pe terenuri este 1 aprilie anul acesta, iar cei care platesc pentru tot anul pana atunci pot beneficia de o reducere, potrivit Codului fiscal. Modul de calcul al impozitului pe terenuri e stabilit prin raportare la categoria de folosinta, la locul unde e situat si nu numai.

Oricine era proprietar pe un teren in Romania la 31 decembrie 2018 datoreaza impozitul pentru acesta pentru tot anul 2019, conform Codului fiscal. Exista insa si cateva categorii de scutiti, detaliate mai jos.
 
Impozitul e datorat pe tot acest an chiar daca terenul este instrainat intre timp, noul proprietar urmand sa plateasca impozitul abia de anul viitor. Suma se plateste in contul bugetului local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului (pentru Bucuresti) in care este amplasat respectivul teren.
 
Chiar daca, in calitate de proaspat proprietar, cumparatorul nu va avea de platit ceva Fiscului pentru 2018, el trebuie sa depuna o declaratie de impunere, alaturi de documentele justificative, la directiile de taxe si impozite locale, in termen de 30 de zile de la achizitie, scrie avocatnet.ro.
 
Impozitul pe teren se plateste anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie si 30 septembrie inclusiv, potrivit Codului muncii. La primul termen avem o mica prelungire anul acesta, pentru ca 31 martie e zi nelucratoare, asadar noul termen e 1 aprilie. Desigur, cei care vor sa plateasca impozitul pentru intreg anul pana la 1 aprilie beneficiaza de o bonificatie de pana la 10%, stabilita prin hotarare a consiliului local.rimul termen de plata pentru impozitul pe terenuri este 1 aprilie anul acesta, iar cei care platesc pentru tot anul pana atunci pot beneficia de o reducere, potrivit Codului fiscal. Modul de calcul al impozitului pe terenuri e stabilit prin raportare la categoria de folosinta, la locul unde e situat si nu numai. In fine, exista o lunga lista de terenuri pentru care exista scutire de plata, consiliile locale putand oferi chiar ele scutiri sau reduceri in unele cazuri.
 
Oricine era proprietar pe un teren in Romania la 31 decembrie 2018 datoreaza impozitul pentru acesta pentru tot anul 2019, conform Codului fiscal. Exista insa si cateva categorii de scutiti, detaliate mai jos.
 
Impozitul e datorat pe tot acest an chiar daca terenul este instrainat intre timp, noul proprietar urmand sa plat

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !