Atentie unde parcati! Roti blocate in centrul Iasului – FOTO

Soferii care au parcat in centrul orasului, pe strada Vasile Stroescu, din spatele Teatrului National „Vasile Alecsandri” Iasi au avut surpriza sa gaseasca rotile autoturismelor blocate. Cei care au venit la masina inain te de a li se bloca rotile „au scapat” doar cu o amenda. Reamintim ca ieri cei care au parcat astazi in fata Spitalului de Boli Infectioase „Sf. Parascheva” Iasi au avut neplacuta surpriza sa se trezeasca cu rotile blocate. Primaria iasi intentioneaza sa reia activitatea de ridicare a masinilor, intrerupta anul trecut din cauza unei hotarari judecatoresti. Primaria Iasi a fost obligata sa nu mai dispuna ridicarea masinilor, deoarece a pierdut un proces cu Fundatia „Camera de Arbitraj si Mediere”.

Atentie unde parcati! Se blocheaza rotile masinilor parcate neregulamentar in fata Spitalului de Boli Infectioase din Iasi

Reprezentantii Fundatiei au demonstrat ca politistii locali nu pot avea atributii in ceea ce priveste vanatoare masinilor parcate neregulamentar. Initial, la Tribunalul Iasi, Fundatia a avut castig de cauza, dar la Curtea de Apel Iasi, decizia a fost intoarsa in favoarea Consiliului Local Iasi, fiind definitiva. Deocamdata, se asteapta motivarea instantei. „Admite recursul declarat de recurentul Consiliul Local al Municipiului Iasi împotriva sentintei nr. 804 din 24.05.2018 pronuntata de Tribunalul Iasi, sentinta pe care o caseaza. Respinge ca neîntemeiata actiunea formulata de reclamanta Fundatia Camera de Arbitraj si Mediere Iasi în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al munipiului Iasi. Definitiva”, se arata in hotararea emisa de magistrati.

In aproape un an, municipalitatea, prin SPI, a dispus ridicarea unui numar de 2.557 de masini parcate neregulamentar, la care se adauga un numar 120 de masini, situatii in care proprietarul s-a prezentat langa utilajele de ridicare si a cerut repunerea pe carosabil a autovehiculului, bineinteles, in schimbul unui proces-verbal. Conform HCL, proprietarul unei masini trebuie sa plateasca o taxa de 430 de lei pentru recuperarea masinii ridicate. Primaria a incasat o suma importanta de aproape 1 milion de lei, adica 217 mii euro. In cazul in care masina nu este urcata pe platforma, taxa este de 290 lei. Taxa zilnica de cazare a masinilor in baza SPI este de 45 lei.

In trecut, Primaria lucra cu firmele private pentru ridicarea masinilor. Anual, aceleasi firme prindeau contractele privind serviciul de ridicare, Flori Tran

 » Sursa: bzi.ro