All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

Au crezut ca fetita lor face o raceala, insa cand i s-a umplut pielea de pete vinete au intrat in panica si au fugit cu ea la medic

Parintii fetitei militeaza acum pentru introducerea vaccinului contra acestei boli pe lista vaccinurilor gratuite oferite de Australia.

Parintii lui Jazmyn Parkyn, fetita in varsta de 3 ani care a trecut pe langa moarte, vorbesc si acum cu inima stransa despre cosmarul prin care au trecut.

Cand Jazmyn a inceput sa se simta rau, Sarah si Aaron Parkyn, parintii ei, nu au intrat in panica.

 

Fratii ei mai mari tocmai isi reveneau dupa o raceala, asa ca au crezut ca micuta s-a imbolnavit de la ei.

Totusi, in ziua urmatoare, au inceput sa o doara pcioarele iar o iritatie violeta ii aparuse pe pielea membrelor inferioare.

Sarah a decis sa isi dupa fetita la medicul de familie, pentru un control iar asta i-a salvat viata fetitei.

 

La control, medicul i-a descoperit doua semne pe piept si a trimis-o la spitalul regional, pentru cateva zile de monitorizare.

In cateva ore, starea ei se inrautatise atat de tare, incat a fost trimisa cu elicopterul la un alt spital, de copii, din orasul Adelaide, unde a fost diagnosticata cu meningita de tip B, o boala care provoaca cicatrici, leziuni cerebrale, surzire si poate necesita amputarea membrelor.

Din fericire, Jazmyn s-a vindecat complet, dupa 4 saptamani de tratament intensiv, insa va avea nevoie de interventii de chirurgie estetica pentru indepartarea cicatricilor care i-au ramas pe corp.

Sursa: anamariavasile.com

loading...