• Home
  • Actualitate
  • Averea Impresionantă a lui Gigi Becali: Peste 300 de Milioane de Euro

Averea Impresionantă a lui Gigi Becali: Peste 300 de Milioane de Euro

gigi becali euro

Potrivit ultimei ediții a Top 300 Capital, averea lui Gigi Becali, cunoscutul patron al clubului Steaua, se ridică la nu mai puțin de 300 de milioane de euro. Această cifră uimitoare îl plasează pe Gigi Becali în galeria milionarilor români în euro.

Cu toate că se află în spatele gratiilor, Gigi Becali a reușit să-și mărească averea în cursul anului trecut la această cifră impresionantă.

Este o realizare notabilă, mai ales având în vedere că Becali a început de jos, de la o stână de oi, și a intrat în lumea afacerilor în 1989 furnizând alimente pentru echipa națională de fotbal a României.

În 1992, Becali s-a aventurat în comerțul cu blugi, care i-a adus câștiguri de aproape 3 milioane de lei, și a efectuat schimburi de terenuri cu Armata.

În 1999, pe lângă faptul că a devenit finanțatorul Stelei, a vândut terenuri cu suprapreț, inclusiv unul către compania McDonald’s.

Fiind proprietarul mai multor terenuri cu poziționare strategică în București și în țară, Becali a obținut sume semnificative ca urmare a exproprierilor efectuate de autorități.

Un exemplu notabil este terenul de 1.733 mp deținut de milionar, expropiat în urmă cu trei ani pentru lărgirea șoselei Pipera, pentru care primăria Capitalei a plătit o despăgubire de aproape un milion de euro, deși suma inițial vehiculată era de 68.000 de euro. Instanța i-a acordat însă lui Becali o sumă mult mai mare.

În plus, Gigi Becali a obținut peste 100 de milioane de euro din exproprierile pentru construcția autostrăzii A3 București – Ploiești, bani plătiți de statul român.

O altă sursă semnificativă de venit pentru Gigi Becali este clubul Steaua, care i-a adăugat în jur de 15 milioane de euro la avere, proveniți din drepturile de difuzare a meciurilor echipei, vânzarea de bilete, transferuri sportive și contracte de sponsorizare.

Pe lângă toate acestea, Becali deține și mai multe afaceri imobiliare, cum ar fi construcția unor blocuri în Pipera, care încă nu sunt finalizate.

Deși a fost implicat în diverse proiecte precum Avicola Iași, serele de la Popești-Leordeni sau fabrica de armament de la Drăgășani, Gigi Becali nu le-a considerat niciodată afaceri de succes.