Avertisment ANM: Val de frig în România. Cum va fi vremea în zilele următoare

0

Temperatura din România va scadea brusc în următoarele zile, ajungând la valori de 0 grade sau chiar negative, comparativ cu vremea din acest weekend, spune directoarea ANM, Elena Mateescu.

„Începând de mâine după-amiază, dar mai ales de marți o masă de aer rece va aborda din nou pentru câteva zile zona țării noastre. Trebuie să menționăm nopțile și diminețile reci pe parcursul zilelor de miercuri, joi și vineri când în depresiuni vom înregistra valori de 0 grade probabil chiar valori negative cel mult 10, 11,14 grade în vestul, sudul, sud-estul țării și în Moldova minime de 5-6 grade Celsius inclusiv în capitală 7-8 grade Celsius”, a directoarea ANM la Antena 3.

În România ajunge astăzi și norul toxic pe care l-a generat erupția vulcanului din Insulele Canare.

„La nivelul Uniunii Europene funcționează programul de observare a Pământului, respectiv Serviciul de monitorizare a atmosferei, Copernicus. Așa cum arată datele furnizate de acest serviciu putem să observăm că în ultimele zile, în sudul și în estul Europei concentrațiile de dioxid de sulf s-au semnalat pe întreaga coloană de aer și s-au menținut la valori ridicate. Iar evoluția estimată ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în zona Insulelor Canare duce la idee că și țara noastră se va afla sub incidența acestui nor, dacă azi vorbim într-o primă etapă pentru zona de vest a țării, ulterior vom observa o extindere pentru că circulația aerului realizată din sectorul predominant sud-vestic va favoriza deplasarea către est a norului și va traversa astfel între teritoriul țării în intervalul 26 – 28 septembrie”, a adăugat Elena Mateescu, care a precizat că ANM monitorizează evoluția din punct de vedere metorologic.

Spune ce crezi