Avertismentul unui cunoscut medic militar: „Forme atipice de Covid-19″

Știrile zilei

Când se anunță marele câștigător de la Chefi la cuțite! Sezonul 8 se apropie de final!

După aproape 3 luni în care au încercat să impresioneze cei trei jurați, peste doar câteva zile urmează marea...

Adevărul despre relația lui Lino Golden cu Alex Velea și Antonia! Fostul „băiat de aur”, dezvăluiri șocante: „Am fost prost”

După ce în ultima vreme spiritele s-au mai liniștit, Lino Golden a făcut declarații șocante despre relația din prezent...

Cu cine se iubește Roxana Blenche de la „Chefi la Cuțite”! Concurenta, ipostaze romantice alături de partenerul ei! / FOTO

Roxana Blenche este una dintre cele mai îndrăgite concurente de la „Chefi la Cuțite”! De când a intrat în...

Medicul Alexandru Cezar Andritoiu, de la Spitalul Militar din Craiova, a publicat doua fotografii cu plamanii infectati ai unei femei care nu prezenta comorbiditati, nu avea simptome specifice Covid-19, iar saturatia in oxigen era 98%.

Cunoscutul medic craiovean trage un semnal de alarma si spune ca pacientii infectati cu noul coronavirus pot prezenta simptome atipice.

“Forme atipice de Covid-19. Toti medicii care se confrunta cu patologia Covid-19 ar trebui sa se gandeasca la aceasta boala si in cazul unui pacient cu simptome ,,ciudate” aparute in plina stare de sanatate! Unii ma vor intreba ce inteleg prin simptome ciudate! Medicii inteleg ce spun! Astazi am depistat un caz de Covid 19 la o pacienta relativ tanara, fara febra, fara tuse..fara niciun simptom considerat tipic sau sugestiv pentru Covid-19! Faptul ca am folosit ecografia pulmonara ce mi-a relevat modificari sugestive, m-a convins de necesitatea unui examen CT pulmonar.

Examinarea tomografica a fost concludenta. Ulterior, a urmat si confirmarea serologica. Simptomele pacientei erau doar astenie marcata, ameteli, somnolenta. Saturatia in oxigen 98%! Fara comorbiditati!”, a scris medicul militar.

In postarea sa, medicul a aratat ce modificari au suferit plamanii pacientei confirmate cu Covid-19, iar fiecare fotografie a fost insotita de explicatii.

“Opacitati “in sticla mata” dispuse la periferia plamanilor…foarte concludente…”, a scris dr. Alexandru Andritoiu.

“Imagine de ecografie pulmonara cu o banda alba in spatele pleurei -Linii B confluente- sugestiva pentru inflamatia alveolo-interstitiala”, a explicat medicul militar.

Medicul Cezar Andritoiu spune ca autoritatile ar trebui sa emita un Registru National in care sa fie trecute chiar si formele atipice.

“Concluzie: este nevoie de un Registru National de semne si simptome tipice si atipice ale infectiei cu noul coronavirus! Definitia de caz folosita in prezent este o aiureala!”, a mentionat medicul militar.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă