27.6 C
București
marți, 3 august 2021

Avocata Diana Șoșoacă, cu masca sub nas în fața lui Klaus Iohannis, la consultările de la Palatul Cotroceni

Avocata Diana Șoșoacă, viitor senator AUR de Iași, a ținut masca de protecție sub nas în fața lui Klaus Iohannis, în timpul consultărilor de la Palatul Cotroceni.

Fotografia cu liderii AUR, la Palatul Cotroceni, a fost postată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Delegația AUR a ieșit de la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis după aproximativ 10 minute, iar liderul George Simion a anunțat că nu se prefigurează o coaliție din cauza neînțelegerilor dintre partide.

”Noi cei de la AUR se pare că am încurcat multe socoteli și suntem bucuroși de asta. Să lase bătaia pe ciolan”, a susținut liderul Geroge Simion.

Mai mult, George Simion a spus că partidul pe care îl reprezintă nu va intra în nicio formulă de guvernare cu actualele partide.

Propunerea AUR pentru postul de premier este Călin Georgescu.

PSD cere guvern de uniune națională

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a propus la negocierile de la Palatul Cotroceni un guvern de uniune naţională.

”Nu ne permitem o majoritate în Parlament fragilă şi considerăm că un guvern de uniune naţională e cea mai bună soluţie pentru România. Partidul care a câştigat alegerile trebuie să desemneze premierul în persoana domnului Alexandru Rafila”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a explicat că social-democrații nu vor vota un guvern PNL sau format în jurul acestei formaţiuni.

PNL exclude o guvernare alături de PSD

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că l-a informat pe președintele Klaus Iohannis că liberalii își doresc o guvernare cu USR-PLUS, UDMR și minoritățile din Parlament, cu Florin Cîțu în fruntea noului Executiv.

Ludovic Orban a anunțat că PNL ”nu este de acord cu nici o participare la guvernare a PSD”.

”PSD a ținut în loc România 30 de ani, PSD trei ani de zile a făcut cu totul altceva decât a promis românilor, mai mult, PSD s-a comportat ca un partid care nu merită să dețină nicio părticică de putere în România”, a spus Orban.

Consultări tensionate la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a chemat la Palatul Cotroceni delegaţiile partidelor care au intrat în Parlament în urma alegerilor din 6 decembrie, la finalul discuţiilor fiind de aşteptat să anunţe numele premierului, care va avea zece zile pentru a-şi prezenta în plenul Camerelor reunite echipa şi programul de guvernare.

Partidele au fost invitate la consultări discuţii în ordinea descrescătoare a numărului voturilor obţinute, primul fiind PSD, la ora 11.00, urmat de PNL, USR PLUS, Alianţa pentru Unirea Românilor, UDMR şi Grupul minorităţilor naţionale, fiecărui partid fiindu-i alocată o oră.

Discuţiile se anunţă tensionate, în condiţiile în care fiecare partid va merge cu propria agendă, inclusiv cele trei – PNL, USR PLUS, UDMR – de la care era aşeptată formarea unei majorităţi parlamentare, dar ale căror negocieri au eşuat duminică.

Trei propuneri de premier, la masa președintelui

Klaus Iohannis va avea pe masă mai multe nume de premier: Alexandru Rafila – propus de PSD, Florin Cîţu – PNL, Dacian Cioloş – USR PLUS, Călin Georgescu – AUR, iar UDMR ar urma să ia luni dimineaţă o decizie pe tema premierului.

Citeste si: Diana Şoşoacă, viitor senator AUR Iaşi, avocatul care a devenit cunoscut la pelerinajele în pandemie

Diana Iovanovici Şoşoacă va fi senator de Iaşi, după cum arată rezultatele parţiale ale alegerilor.

Ea este de profesie avocat şi şi-a făcut campanie cu ajutorul live-urilor de ore în şir de pe reţelele de socializare.

Diana Şoşoacă a devenit cunoscută pe Facebook după ce a început să publice mesajele împotriva măsurilor de combatere a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Primul eveniment public la care a devenit cunoscută a fost pelerinajul de la Cuvioasa Parascheva. Diana Şoşoacă a fost lăsată să intre în curtea catedralei, deşi nu avea voie şi nici nu purta mască. Alături de ea, au intrat şi alte câteva zeci de persoane care o susţineau.

„În faţa lui Dumnezeu nu e nimic obligatoriu, decât de spune Dumnezeu, iar Dumnezeu mi-a spus că în faţa mea şi a credinţei mele nu purtăm mască. Doi la mână, eu am adeverinţă medicală, bingo Vela”, a spus, atunci, Diana Iovanovici Şoşoacă.

Declaraţia de avere a Dianei Şoşoacă
Diana Şoşoacă are patru terenuri, două apartamente şi o casă de vacanţă şi o maşină din 2015. Acelaşi document arată că are şi obiecte de artă de 5.000 de euro.

Viitoarea senatoare de Iaşi este avocat în Baroul Bucureşti şi secretar al unei fundaţii. Cariera o invocă şi atunci când susţinea că măsurile luate de autorităţi sunt împotriva Constituţiei, cum s-a întâmplat când a intrat în curtea Spitalului Leţcani, să-i ceară socoteală ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Domnule Tătaru! Fără agresiune fizică, că nu am pus mâna pe tine. Domnule Tătaru, eşti obligat să răspunzi poporului român, sunteţi plătiţi din bani publici, aţi închis oameni cu forţa! Pentru ce încălcaţi convenţia de la Oviedo, articolul 5? Nu fac niciun protest, sunt parte a poporului român şi vreau să mi se răspundă la întrebări”, striga Diana Iovanovici Şoşoacă către Nelu Tătaru când ministrul a fost la Spitalul de la Leţcani.

Tot Diana Şoşoacă este şi cea care a reprezentat în instanţă Arhiepiscopia Tomisului, în dosarul prin care se solicita ridicarea restricţiilor de la pelerinajul de Sfântul Andrei. Cât ea era în instanţă, colegii de partid protestau în faţa Tribunalului Constanţa.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate