The Mirror. Un băieţel român de 4 ani a murit într-un spital din Anglia. Medicii au considerat că starea lui nu este o urgenţă

Un băieţel de naţionalitate română în vârstă de 4 ani a murit într-un spital din Anglia, la scurt timp după ce părinţii lui l-au dus la spital, îngrijoraţi de temperatura ridictă pe care o avea.

Medicii care l-au examinat au considerat că starea lui de sănătate nu reprezintă o urgenţă. Cu toate acestea, câteva ore mai târziu copilul a decedat, spitalul a declanșat o anchetă medicală în acest caz, scrie The Mirror.

Ronaldo Iosif, în vârstă de patru ani, a fost transportat de urgență la spitalul de copii Alder Hey din Liverpool, atunci când părinții lui au devenit îngrijorați de temperatura ridicată a corpului său.

Tatăl copilului a declarat că în conformitate cu practica medicală standard a spitalului, Ronaldo a primit o examinare de rutină, ”triaj” efectuat de către o asistentă, care nu a identificat niciun simptom care să sugereze că băiatul era grav bolnav și i s-a acordat cel mai scăzut nivel de prioritate pentru a fi consultat de un medic.

În urma anchetei medicale, s-a constatat că părinții băiatului și reprezentnţii spitalului au vut discuţii despre timpul de așteptare necesar pentru a primi un examen medical mai amănunțit.

Familia a susținut că au fost ”sfătuiți să părăsească spitalul”, dar reprezentanţii unităţii medicale au declarat în fața instanței că nu au făcut și nici nu vor face vreodată o astfel de recomandare și că familiei i s-a comunicat faptul că sunt bineveniți să aștepte până când un medic devine disponibil, ceea ce ar fi putut dura până la trei ore.

Tatăl lui Ronaldo, David, în vârstă de 30 de ani, s-a hotărât în ​​cele din urmă să plece.

Părinții l-au adus pe Ronaldo înapoi la spital a doua zi dimineață, după ce starea lui s-a înrăutățit peste noapte, iar băiatul a fost dus de urgență în unitatea de terapie intensivă.

În mod tragic, în ciuda eforturilor suținute pentru a-l salva, după ce a suferit un stop cardiac, băiețelul a decedat.

Autopsia efectuată a indicat drept cauză a decesului un sepsis cauzat de o infecție meningococică, medicul legist consemnând că spitalul nu a fost vinovat pentru moartea copilului.