Ultimate magazine theme for WordPress.

Baile rusesti si beneficiile lor

Baile terapeutice cu plante si ierburi sînt folosite în mod traditional în medicina populara ruseasca. Alunga oboseala, calmeaza sistemul nervos, îmbunatatesc somnul, precum si procesele metabolice. Cu aceasta metoda terapeutica se amelioreaza durerea si tensiunea musculara, epiderma se revigoreaza. Este foarte important ca înainte de a face o baie cu plante, sa faceti un dus, pentru a curata porii pielii de murdarie si grasimi. Dupa dus, frecati corpul energic, cu un prosop. Umpleti cada cu apa calda de 36-38 de grade C. Durata baii este de 15-20 de minute. Nu depasiti un numar de 15-20 bai pe luna. Dupa baie, se recomanda repaus la pat, timp de 30 de minute.

Baia cu urzica e recomandata în reumatism, guta, inflamatiile pielii, alunga oboseala si creste tonusul. Turnati 4 litri de apa clocotita peste 250 g frunze de urzica maruntite sub forma de pulbere. Infuzati timp de o ora, strecurati si adaugati lichidul în apa de baie. Baia cu trifoi are un puternic efect tonic asupra întregului organism. Turnati 2 litri de apa clocotita peste 300 g trifoi, cu tot cu flori. Lasati la infuzat timp de 4 ore, strecurati si turnati în apa de baie.

Baia cu amestec de plante este indicata în insomnie, stari de nervozitate, anxietate, stres, depresie. Preparati un amestec din 50 g de seminte decojite de floarea-soarelui (crude), 100 g de radacina de obligeana si 150 de g de valeriana, peste care turnati 2 litri de apa clocotita. Puneti totul la fiert timp de 10 minute si lasati la infuzat timp de 20 de minute. Strecurati si turnati lichidul în apa de baie, la o temperatura de 37 de grade C. Baia cu frunze de nuc are efect antiinflamator si este utila ȋmpotriva bolilor sistemului limfatic. Se amesteca 1 kilogram de frunze proaspete sau uscate de nuc si 2 linguri de rostopasca maruntita.

 » Citeste continuarea la sursa: BZI.RO

loading...

Cmentariile sunt închise

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies