• Home
  • Actualitate
  • Banca Transilvania, anunt de ultima ora pentru toti clientii: „Revenim catre clientii BT cu un subiect important pentru noi toti”

Banca Transilvania, anunt de ultima ora pentru toti clientii: „Revenim catre clientii BT cu un subiect important pentru noi toti”

Banca Transilvania anunt de ultima ora pentru toti clientii 1024x575 1

Banca Transilvania si-a notificat clientii prin mail despre un subiect foarte important:

„Dorim să revenim periodic la clienții BT cu un subiect esențial pentru noi toți – siguranța online, atât a noastră, cât și a fondurilor, prietenilor și familiei.

În ultima vreme, am observat o creștere semnificativă a tentativelor de fraudă și atacurilor de phishing. Aceste metode sunt extrem de variate, incluzând conturi false pe rețelele de socializare, e-mailuri, SMS-uri sau chiar știri false care sprijină aceste acțiuni ilicite.

Obiectivul infractorilor este de a obține acces la banii din conturile utilizatorilor – indiferent de tipul acestora (cont curent, depozite, conturi de economii etc.).

O metodă tot mai frecvent utilizată este instalarea programelor de control de la distanță, precum AnyDesk. Infractorii reușesc să convingă utilizatorii să instaleze aceste aplicații, de multe ori sub pretextul unor câștiguri rapide.

Odată ce aceste aplicații sunt instalate, infractorii pot monitoriza operațiunile efectuate de victime pe telefon sau calculator și pot prelua controlul asupra acestor dispozitive.

Pe scurt: Capcanele online sunt foarte variate, putând fi activate printr-un simplu click, un apel telefonic despre „investiții de nerefuzat”, un e-mail sau chiar prin recomandări de la alte persoane.

De multe ori, se sugerează instalarea programelor de control de la distanță (AnyDesk, TeamViewer) pe telefonul mobil. Aceste aplicații le oferă infractorilor acces complet la datele de pe dispozitiv (fie că este vorba de un telefon sau laptop).

După obținerea accesului, infractorii pot iniția rapid plăți și pot aproba tranzacții.

Uneori, infractorii contactează victimele prin telefon, oferindu-le oportunități de investiții care promit câștiguri rapide.

În alte situații, aceștia încearcă să obțină informațiile de pe cardurile bancare sau detaliile conturilor clienților, contactându-i telefonic sau prin e-mail.

Un alt exemplu include utilizarea tehnicilor de spoofing, care fac ca apelurile să pară venite de la call center-ul băncii sau al altor societăți din Grupul Financiar BT. În aceste cazuri, persoanele sunt informate că li s-a aprobat un credit, dar au nevoie de datele personale, inclusiv informațiile cardului, pentru a efectua viramentul. Obiectivul rămâne acela de a obține acces la informațiile personale.

Recomandările noastre:

  • Dacă ți se promite un câștig rapid printr-o investiție, este cel mai probabil o fraudă. Evaluează critic mesajul și fii atent la platformele de investiții pe care le folosești.
  • Nu împărtăși niciodată informațiile cardului sau datele de acces în aplicațiile bancare (utilizator, parolă, coduri unice, alte credențiale).
  • Evită să descarci aplicații care permit controlul la distanță la solicitarea unor persoane necunoscute.
  • Fii vigilent la mesajele care par să vină din partea Băncii Transilvania (sau a altor bănci). Noi nu solicităm niciodată date de acces (parole, PIN, CVV) prin telefon, SMS, e-mail etc.
  • Nu accesa link-uri primite din surse necunoscute (prin e-mail, SMS, rețele sociale, WhatsApp, Signal, Telegram etc.) și nu completa datele personale sau bancare pe aceste linkuri. Dacă ai suspiciuni cu privire la o ofertă, nu accesa materialele respective și verifică existența promoției pe un canal oficial de comunicare al companiei.

În cazul în care observi activități suspecte, poți să ne sesizezi oricând la 0264 308 028 sau *8028.”