23 C
București
miercuri, 16 iunie 2021

Bani cu dedicație din PNRR. Primarii reclamă: bugetul administrațiilor locale, redirecționat către firma magnatului Comănescu. Decizia stă în pixul ministrului Energiei

Magnatul Gabriel Comănescu, patronul GSP Power, pare să fi tras, încă o dată, lozul câștigător! Două proiecte însumând aproape 600 milioane de euro, din fondurile alocate capitolului Energie, au fost incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență. Și încă fără licitație! Asta, în condițiile în care primarii reclamă că au fost tăiate sume uriașe din alocarea către administrațiile locale pentru a bugeta proiectul controversatului afacerist. 

Capitolul Energie din Planul Național de Redresare și Reziliență prevede două proiecte pilot care să demonstreze fezabilitatea economică și tehnică a hidrogenului, ambele urmând să fie derulate cu compania românească privată GSP Power, unul în Constanța, iar celălalt în Mehedinți, județul de baștină al… ministrului Energiei, Virgil Popescu. 

Valoarea totală a celor două proiecte se ridică la 585 de milioane de euro!

Nu este clar, însă, cum a ajuns compania controversatului afacerist Gabriel Comănescu să fie unica firmă privată menționată expres in capitolul elaborat de Ministerul Energiei din PNRR.

Nici măcar Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea,

 » Citeste mai mult pe realitateadeprahova.net

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate