12.3 C
București
luni, 17 mai 2021

Bani mai mulți pentru profesori, din cauza coronavirusului

PSD vrea un stimulent de 500 de euro pentru profesori, după începerea anului școlar. Președintele PSD Marcel Ciolacu a transmis că „Profesorii sunt în linia întâi, la fel ca și medicii”.

Liderul PSD a anunțat că un proiect de lege va fi dezbătut de Senat săptămâna viitoare, după ce și alocațiile au crescut cu 20%.

”Am hotărât ca luni Senatul să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege cu stimulentul pentru profesori, deoarece PSD consideră că în acest moment profesorii sunt în linia întâi, la fel ca și medicii”, a spus Marcel Ciolacu, marți, după ședința conducerii PSD.

Marcel Ciolacu despre banii pe care îi vor primi profesorii[Sursa foto: Hepta]
Ciolacu a precizat că e vorba de un stimulent identic cu cel al medicilor, în valoare de 500 de euro.

Proiectul de lege va fi preluat marțea viitoare la Camera Deputaților, iar dacă va fi votat, va fi trimis către promulgare, a anunțat Ciolacu.

„Vom vedea ce va face președintele României, dacă va ataca și această lege la CCR sau nu”, a mai spus liderul PSD.

Liderul deputaților PSD, Afred Siminis, a anunțat la începutul lunii septembrie că măsura este necesară pentru ca profesorii să fie stimulați în această perioadă dificilă.

„Tinand cont de inceperea noului an scolar 2020-2021 in plina evolutie epidemiologica, ca urmare a riscului raspandirii coronavirusului-COVID 19 si luand act de circumstantele exceptionale create de amenintarea cu infectia COVID-19, precum si de faptul ca atat cadrele didactice, cat si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul de stat vor fi implicati direct in lupta cu pandemia si vor fi extrem de expusi, este necesar ca statul sa acorde un stimulent de risc in cuantum de 2000 de lei, respectiv 1500 de lei lunar, pe durata starii de alerta si a starii de urgenta, cadrelor didactice,personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul de stat”, se arata in expunerea de motive a proiectului de lege initiat de mai multi lideri PSD.

Impactul bugetar pentru acest an ar fi de circa 500 de milioane de lei, iar banii pot proveni din fonduri europene sau din „economii de la guvern”.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate