București. Un bărbat acuzat de tentativă de omor după ce a agresat un copil de șapte ani pentru că făcea gălăgie pe stradă

Un bucureștean în vârstă de 34 de ani a fost trimis în judecată sub acuzația de tentativă de omor și a primit doi ani de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunității și daune morale în valoare de 5000 de lei.

Victima sa a fost un băiat în vârstă de șapte ani, pe care bărbatul l-a agresat pentru că făcea gălăgie pe stradă. Sentința aparține Tribunalului București și nu este definitivă.

Procurorii bucureșteni l-au trimis în judecată pe Valentin Cristian Ene sub acuzația de tentativă de omor. Bărbatul a fost deferit justiției după ce, în dimineața zilei de 31 decembrie 2020 a agresat un copil în vârstă de 7 ani care se juca cu mai mulți copii pe stradă.

Deranjat de gălăgia făcută de cei mici, dar și de lătratul câinelui său agitat de zarva de pe stradă, Valentin Ene a ieșit din curtea casei sale să le dea o lecție copiilor. Speriați, cei mai mari au reușit să fugă, dar în urmă a rămas un băiețel pe care Ene l-a ridicat în aer și apoi l-a trântit la pământ, copilul rănindu-se la nas și la mână.

Din cauza leziunilor, copilul a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Maria Sklodowska Curie”, unde medicii i-au pus mâna în ghips și i-au tratat rana de la nas.

În cauză polițiștii au deschis un dosar penal, bărbatul fiind cercetat pentru tentativă de omor. În fața instanței, Ene a mărturisit că nu a dorit să facă rău niciunui copil, dar se enervase pentru că ”fac tot timpul gălăgie“, iar el nu se poate odihni. A negat că ar fi trântit copilul la pământ, bărbatul explicând în fața instanței că băiatul s-ar fi smucit în timp ce era ținut de geacă.

Instanța nu a dat crezare explicațiilor agresorului, dar nici nu a considerat că fapta săvârșită de acesta este atât de gravă încât să fie condamnat pentru tentativă de omor. Judecătorii Tribunalului București au apreciat că Ene poate fi condamnat doar pentru loviri și alte violențe, faptă pentru care pedeapsa este mult mai mică.

Soluția Tribunalului București poate fi atacată cu apel la instanța superioară.