BCR a anunțat încheierea contractului cu George Buhnici: „Credem în a doua șansă, nu în execuții sumare în piața publică”

George Buhnici a pierdut contractul pe care îl avea cu BCR după ce declarațiile făcute de vlogger într-un reportaj realizat la Festivalul Neversea au încrâncenat lumea virtuală…

Influencer și vlogger cu sute de mii de urmăritori în social media, George Buhnici este ținta criticilor în urma declarațiilor pe care le-a făcut: ”Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. (…) Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”.

„Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!”, a adăugat George Buhnici.

BCR a decis să încheie colaborarea cu influencer-ul, în urma acestui scandal, după cum a anunțat într-o postare pe Facebook:

„Situația din ultimele zile generată de unul dintre partenerii noștri, George Buhnici, ne-a pus în poziția de a reacționa la acest derapaj.

Am respins și vom respinge întotdeauna orice atitudine de sexism și discriminare în limbajul public.

Totuși, am crezut și credem în a doua șansă, nu în execuții sumare, în piața publică.

Continuăm să credem că orice greșeală se repară mai ales cu implicarea celui care a greșit.

Adevărul simplu spus este că am așteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulți ani) poziția lui la reacția publicului și, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educație împotriva discriminării și sexismului.

Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile.

L-am anunțat pe George că vom încheia parteneriatul cu el.

Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă și nuanță, implicită sau explicită”, scrie în postarea BCR.

Și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat marți, 19 iulie, și va analiza declarațiile lui Buhnici, care riscă să fie amendat dacă e găsit vinovat de discriminare.