Becali, probleme financiare? Ce a ajuns să facă latifundiarul pentru bani

Gigi Becali este unul dintre cei mai înstăriți români. Latifundiarul din Pipera se laudă cu o avere formidabilă și investiții de milioane de euro, dar se pare că șeful FCSB întâmpină probleme financiare. Clinica pe care a fondat-o nu dă rezultate, motiv pentru care s-a reprofilat și face cu totul altceva.

Clinica lui Becali are datorii
Clinica lui Becali, pe care acesta a înființat-o pentru a oferi tratament gratuit bolnavilor de cancer, nu este tocmai un succes pentru latifundiar. Anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri în scădere față de 2020, 14 milioane lei, o pierdere de 7,6 milioane lei (față 192.927 lei profit, în 2020) iar datoriile au crescut la 13 milioane lei. Becali are, în prezent, 65 de angajați la unitatea medicală.

Pentru a produce mai mult, clinica oferă în prezent și servicii de medicină internă, ginecologie, chirurgie generală, ORL, pshiatrie, medicină dentară, nutriție și genetică moleculară. Totuși, rezultatele nu se văd și latifundiarul este foarte dezamăgit.

Pentru a-și spori veniturile, s-a implicat acum intr-o nouă afacere. Mai exact, s-a asociat într-un proiect care vinde sucuri naturale și se ocupă și cu catering pentru evenimente. Poate, de acum înainte, va da lovitura cu acest nou concept.

Ce avere are Becali
Gigi Becali are o avere estimată între 350 și 400 de milioane de euro, potrivit celui mai recent Top 300 Capital. Latifundiarul se situează pe locul 12 în topul celor mai bogați oameni din țară și pe poziția a treia în clasamentul românilor din sport.

Nimeni nu știe ce avere are, cu adevărat, Becali. Bunul său prieten, Dumitru Dragomir, a făcut dezvăluiri interesante despre bunurile pe care le deține, susținând că doar terenurile pe care le are valorează peste un miliard și jumătate de euro.

”Gigi Becali are pământuri de cel puțin un miliard și jumătate acum. Păi, mă, nu știe nimeni, nici nu știu dacă am dreptul să spun. Are pădure și din subvenție poate să trăiască oriunde în lume fără să mai muncească el și copiii lui toată viața. Are mii de hectare de pădure, fraților! Pe asta n-o știe nimeni! Nici eu nu știu dacă e bine să spun sau nu că se supără ăsta, vă dați seama.

Pământul lui Gigi costă acum 300 de euro metrul, sub 250 de euro nu se vinde. În doi-trei ani, se vinde cu 800 de euro. Din punctul meu de vedere, are peste două miliarde. Convingerea mea este că, dacă trăiește cinci mii de ani, nu poate să rămână fără bani”, a declarat Dumitru Dragomir, la Prosport Live.