Ultimate magazine theme for WordPress.

Beneficii si indicatii ale bitterului suedez

Bitterul suedez este nelipsit din casele celor care cred in puterea tamaduitoare a plantelor. Acest remediu popular, transmis din generatie in generatie, este o tinctura de plante a carei formula originala dateaza din secolul XVI si ii apartine savantului Paracelsus, care intentiona sa descopere un elixir al tineretii.

Popularitatea bitterului a fost temporara si, dupa o perioada de timp, leacul a fost uitat o vreme. Cel care l-a readus in atentia publicului a fost medicul suedez Claus Samst care a folosit extractul hidroalcoolic pentru vindecarea pacientilor sai. Specialistul a trait 104 ani si, unii au pus longevitatea sa sip e utilizarea leacului din plante.

Imediat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, remediul a fost popularizat de Maria Treben, fitoterapeutul austriac, autoare a cartii „Sanatate din farmacia Domnului”. Gratiei acesteia, biitterul devenise la un moment dat una dintre cele mai indragite si populare produse tonice din Europa, denumit popular „elixirul vietii”.

Formula bitterului suedezReteta originala de provenienta suedeza nu s-a mai pastrat, iar astazi se cunosc doua formule principale de bitter suedez: formula scurta (bitterul suedez mic) si formula lunga (bitterul suedez mare). In compozitia bitterului suedez mic intra urmatoarele plante: sofran, aloe, smirna, radacina de lemnul Domnului,

 » Citeste mai mult pe: sanatate.bzi.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies