Benone Sinulescu și misterul perucilor din tinerețe. De ce le-a dat foc

Până după Revoluție regretatul Benone Sinulescu a avut o întreagă colecție de peruci, pe care le-a folosit încă din tinerețe pentru a-și masca chelia, dar, cu timpul, îndrăgitul artist a prins curaj și a renunțat la acest artificiu, reușind să lansese o nouă modă și câștigând foarte mulți fani.

Pentru fanii regretatului Benone Sinulescu, imaginea artistului a fost mult timp legată de perucile pe care acesta le folosea în aparițiile sale publice.

De multe ori țintă a glumelor făcute de colegii de breaslă, nea Beni a încercat toată tinerețea să-și mascheze calviția pronunțată cu ajutorul perucilor.

Din colecția generoasă de peruci, pe care a dat o mică avere de-a lungul timpului, regretatul Benone Sinulescu mai păstra doar vreo 20, la casa lui din Sibiu.

„Unele dintre ele, care mi s-au parut mai deteriorate, le-am dat foc, mai am unele, cred că am mai rămas cu 20. Perucile erau un supliciu pentru mine, din cauza transpiraţiei ieşeam din sălile de spectacol ca un şobolan”, a mărturisit la un moment dat artistul.

Benone Sinulescu a renunțat la peruci când a început colaborarea cu RO-Mania
Benone Sinulescu a început să renunțe la peruci imediat după Revoluţie, iar la începutul anilor 1990, când a demarat colaborarea cu trupa RO-Mania, le-a pus definitiv în cutie.

”Acum, când mă uit în urmă, mă gândesc cât de țăcănit am fost că le-am purtat”,  mai spunea artistul.

De-a lungul timpului,  reușise să strângă aproape doi saci de peruci, de toate formele şi de toate culorile.

„Am cheltuit o avere pe peruci”, spunea el. Culmea, după ce a renunţat la acest artificiu, Benone a câştigat şi mai mulţi simpatizanţi şi crede că a lansat şi o nouă modă.

„Nu cred că aș mai purta peruci. Când am început să mă rad în cap, am lansat o modă. Unii se rad acum chiar dacă au păr”, a mai spus Nea Beni.