26.5 C
București
vineri, 7 mai 2021

Bicarbonatul de sodiu ne protejează de cancer. Ce spune medicul Adina Alberts despre pulberea alcalină

Cunoscutul medic Adina Alberts a postat pe pagina ei de socializare ce beneficii are bicarbonatul de sodiu, care ne protejează chiar și de cancer. Această substanţă este una dintre acelea care ţi-e de mare ajutor în casă. Este întrebuințat în bucătărie dar și pentru întreținere corporală și are multe beneficii pentru sănătatea noastră.

Acest produs-minune, foarte ieftin, se află în bucătăria noastră și are foarte multe întrebuințări. Poate să elimine mirosurile neplăcute, să-ţi păstreze dinţii albi, să te ajute să slăbeşti şi chiar să trateze bolile care pun viaţa în pericol. Iar superputerile sale provin pH-ul său. Bicarbonatul de sodiu este o substanţă alcalină, iar atunci când se amestecă cu un acid, modifică nivelul pH-ului. Acesta este motivul pentru care poate calma rapid stomacul iritat sau poate acoperi un miros urât.

Recent, medicul Adina Alberts a prezentat într-un video postat pe pagina sa de Facebook cele mai importante beneficii ale bicarbonatului de sodiu pentru sănătatea noastră. Astfel putem să ne protejăm corpul împotriva invaziei de sustanțe toxice, conținute de produsele de curătare, care în timp pot conduce la boli precum astm, cancer și alte probleme de sănătate.

Bicarbonatul de sodiu ne protejează de cancer
Reputatul medic consideră că nu există gospodărie care să nu aibă bicarbonat de sodiu sau cel puțin așa ar trebui. Folosit adeseori pentru a ne împrospăta casa, bicarbonatul are multiple întrebuințări.

„Îl utilizăm pentru a ne menține sănătatea, de la dinți până la unghii, de la păr până la piele. Și îl mai folosim și pentru frumusețe. Bicarbonatul de sodiu este o bază, deci este alcalină, are proprietăți alcaline. Și ca orice substanță cu proprietăți alcaline va neutraliza tot ceea ce este acid. Tot ce este patogen, tot ce ne face rău, tot ce crește canceros în noi are nevoie de aciditate.

Dacă noi schimbăm aciditatea și alcalinizăm zonele respective, sistemele respective, organele respective, într-un fel sau altul, avem șanse să blocăm dezvoltarea unor agenți patogenți sau a unor celule de natură neoplazică, în zonele respective”, precizează Adina Alberts.

Ce alte întrebuințări mai are bicarbonatul
De asemenea, bicarbonatul de sodiu alcalinizează aciditatea gastrică. Dacă, de exemplu, am mâncat ceva ce nu ne-a priit și avem arsuri, ne doare stomacul sau avem un reflux gastro-esofagian. Altfel spus, ne vine înapoi mâncarea pe gât, însă bicarbonatul e un leac pe care îl cunoaște toată lumea. O linguriță de bicarbonat de sodiu rezolvă această problemă.

De asemenea, bicarbonatul previne apariția și reapariția recăderilor de infecție urinară. O linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat într-un ceai și băut, o dată sau de două ori pe zi, previne apariția acestor recăderi infecțioase, de la nivelul aparatului urinar.

Totodată, bicarbonatul de sodiu albește pielea și închide porii. Tratatează tot ce înseamnă coșuri, acnee, formațiuni tumorale, de la nivelul pielii. De aceea bicarbonatul de sodiu este util pentru igiena pielii, a tenului, mai ales dacă avem un ten cu tendințe de îngrășare.

Poate reduce și febra musculară
Nu în ultimul rând, bicarbonatul de sodiu ne ajută să tratăm micozele de la nivelul unghiilor. Este greu de tratat până la capăt micoza unei unghii. Toaletarea unghiei în fiecare zi cu bicarbonatul de sodiu va duce la o vindecare în timp, dar sigură, a acestor probleme.

Iar dacă în urma unei activități musculare sportive intense consumăm un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat, acesta va temporiza și va reduce febra musculară. Și aceasta deoarece va neutraliza acidoza care apare în musculatura care a fost lucrată.

Așadar, această pulbere miraculoasă, bicarbonatul de sodiu, ne poate feri până și de cancer, pe lângă numeroasele utilizări pe care le are. Cu toate acestea, bicarbonatul are și contraindicații, dacă este folosit excesiv.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate