Biden spune că SUA au livrat rachete Javelin Rusiei – video

Președintele SUA, Joe Biden, continuă să îngrijoreze și să distreze prin gafele pe care le face în timpul discursurilor sale.

În cea mai recentă apariție publică, Biden, din nou confuz, a declarat că ”SUA s-au asigurat că Rusia are rachete Javelin” și a salutat succesul defensivei ”ungare” în fața invaziei rusești.

Biden a făcut aceste remarci chiar la o unitate de producție a rachetelor antitanc Javelin, din Alabama, declarațiile sale confirmând faptul că SUA a livrat tehnică militară modernă Ucrainei înainte de invazia rusească.

”Înainte ca Rusia să atace, ne-am asigurat că Rusia are rachete Javelin și armamentul necesar întăririi apărării lor, deci Ucraina a fost pregătită pentru tot ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Biden.

Mai târziu, Biden a declarat: ”Cu doar câteva zile în urmă, Wall Street Journal cita un luptător ungar care spunea că fără rachetele Javelin, ar fi fost mult mai dificil să oprească inamicul”.

În mod ironic, președintele american, în vârstă de 80 de ani, chiar își începuse discursul glumind pe seama faptului că are o apetență în a comite gafe.

”Din când în când mai fac câte o greșeală, ei bine, nu chiar o dată în timpul fiecărui discurs”, a spus Biden.