Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în SUA a depășit pragul de 100.000

Știrile zilei

Florin Dumitrescu A SLĂBIT 10 kg în doar o lună. Dieta ŞOC cu care mergi LA SIGUR

Florin Dumitrescu s-a ambiționat după ce Cătălin Scărlătescu a dat jos 30 kilograme și a reușit, în numai o...

Bill Gates vorbește despre un scenariu optimist în legătură cu pandemia de COVID-19. Când am putea să scăpăm de virus?

Bill Gates este cel care a finanțat dezvoltarea unui vaccin, pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus.Conform informațiilor pe...

Starea de sănătate a lui Viorel Lis s-a agravat? Cu ce se confruntă fostul edil: „Nu a mai putut să se interneze în spital”

Oana Lis și-a îngrijorat fanii după ce a postat un mesaj controversat pe rețelele de socializare. Recent, vedeta a...

La nivel mondial au fost confirmate peste 590.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 27.000 de decese.

SUA a devenit prima ţară din lume care a depăşit pragul de 100.000 de cazuri confirmate. În acest moment sunt 104.205 cazuri.

Numărul deceselor a ajuns la 1.701, iar situația cea mai gravă este în New York.

Donald Trump a emis ordinul prin care forțează compania General Motors să producă ventilatoare pentru spitale în baza unor prerogative federale care permit președintelui american să oblige companiile private să producă bunuri necesare pe timp de criză sau în război.

Unul dintre cei care i-au cerut lui Trump să facă acest pas a fost guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Andrew Cuomo, guvernatorul New York: „Vă spun, prieteni, o să ieşim astăzi în stradă şi o să luăm coronavirusul la şuturi. Atâta spun. O să salvăm vieţi şi New York-ul o să vă mulţumească.”

În ciuda încurajărilor venite de la autorități, New York-ul e în plină criză. Străzile sunt pustii, în timp ce spitalele sunt arhipline.

Cartierul Queens este epicentrul absolut al pandemiei în America, iar medicii de aici sunt lăsați fără protecție în lupta cu virusul.

Statele Unite au depăşit joi Italia şi China şi au ajuns ţara care numără la nivel mondial cele mai multe cazuri declarate de infectare cu noul coronavirus. Vineri, înregistraseră deja cu aproape 15.000 de cazuri mai mult decât Italia şi cu 20.000 în plus faţă de China.

Numărul morţilor rămâne însă mai mic în Statele Unite decât în aceste două ţări, cu un total de 1.544 de decese legate de coronavirus.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă