12.2 C
București
joi, 15 aprilie 2021

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în SUA a depășit pragul de 100.000

La nivel mondial au fost confirmate peste 590.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 27.000 de decese.

SUA a devenit prima ţară din lume care a depăşit pragul de 100.000 de cazuri confirmate. În acest moment sunt 104.205 cazuri.

Numărul deceselor a ajuns la 1.701, iar situația cea mai gravă este în New York.

Donald Trump a emis ordinul prin care forțează compania General Motors să producă ventilatoare pentru spitale în baza unor prerogative federale care permit președintelui american să oblige companiile private să producă bunuri necesare pe timp de criză sau în război.

Unul dintre cei care i-au cerut lui Trump să facă acest pas a fost guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Andrew Cuomo, guvernatorul New York: „Vă spun, prieteni, o să ieşim astăzi în stradă şi o să luăm coronavirusul la şuturi. Atâta spun. O să salvăm vieţi şi New York-ul o să vă mulţumească.”

În ciuda încurajărilor venite de la autorități, New York-ul e în plină criză. Străzile sunt pustii, în timp ce spitalele sunt arhipline.

Cartierul Queens este epicentrul absolut al pandemiei în America, iar medicii de aici sunt lăsați fără protecție în lupta cu virusul.

Statele Unite au depăşit joi Italia şi China şi au ajuns ţara care numără la nivel mondial cele mai multe cazuri declarate de infectare cu noul coronavirus. Vineri, înregistraseră deja cu aproape 15.000 de cazuri mai mult decât Italia şi cu 20.000 în plus faţă de China.

Numărul morţilor rămâne însă mai mic în Statele Unite decât în aceste două ţări, cu un total de 1.544 de decese legate de coronavirus.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate