Bill Gates, despre criptomonede și NFT: ”Se bazează 100% pe teoria prostului mai mare”

Bill Gates a afirmat că investițiile în active digitale, precum criptomonedele și NFT-urile, ”se bazează 100% pe teoria prostului mai mare” – fondatorul Microsoft fiind de părere că se pot face bani din active fără valoare sau supraevaluate atâta vreme cât există oameni care cred că le pot vinde ulterior mai scump.

În cadrul unei conferințe TechCrunch, Bill Gates a declarat că el nu investește în criptomonede. Mai mult, fondatorul Microsoft a făcut și câteva glume pe seama unor NFT-uri, numite ”Bored Apes” (”Maimuțe Plictisite”).

”Imaginile digitale scumpe ale unor maimuțe vor face imediat lumea mai bună”, a afirmat Bill Gates.

Miliardarul a precizat că preferă investițiile clasice.

”Sunt obișnuit cu active cum sunt fermele, unde ai o producție, sau o companie care produce ceva. Cred că au fost atrași în nebunia asta oameni care nu au atât de mulți bani de pierdut. Așa că nu sunt optimist în privința bitcoinului”, a precizat Bill Gates.

Afirmațiile lui Bill Gates vin într-un context în care bitcoinul și celelalte criptomonede sunt în cădere. Nivelul actual de sub 23.000 de dolari al bitcoinului nu a mai fost atins din decembrie 2020, iar moneda a pierdut aproape 25% din valoare începând de vinerea trecută.