8.6 C
București
vineri, 16 aprilie 2021

Bill Gates, despre momentul în care omenirea își va reveni: „Este singurul mod în care ne putem întoarce pe drumul cel bun“

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a vorbit într-un interviu acordat NBC despre momentul în care omenirea își va reveni pe deplin după pandemia COVID-19. Bill Gates consideră că principala condiție pentru revenirea la viața normală este vaccinarea împotriva coronavirusului.

„Singurul mod în care oamenii se pot întoarce pe drumul cel bun este de a obține un vaccin foarte eficient și accesibil. Vaccinarea în masă va opri răspândirea infecției cu coronavirus și va pune capăt bolii la scară globală”, a spus Bill Gates.

Bill Gates: „Avem mai multe vaccinuri promițătoare“
Fondatorul Microsoft speră ca tratamente împotriva COVID-19 să apară foarte rapid, mai ales un vaccin la începutul anului viitor.

„Vestea bună este că avem mai multe vaccinuri promițătoare, care ar putea primi autorizații de urgență de la FDA sau de la MHRA până la sfârșitul acestui an sau, cu siguranță, la începutul anului viitor. Mă aștept ca două sau trei să o obțină. În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate”, afirmă el.

Însă miliardarul ar vrea ca vaccinul să fie al tuturor, nu doar al ţărilor bogate.

”Emmanuel Macron a spus că Franţa va da dovadă de generozitate în faţa crizei mondiale. Trebuie ca acest lucru să se întâmple la scara planetei”, îndeamnă el.

Ce spune despre Fundația sa
Bill Gates a vorbit despre bilanţul în date ale activităţii Fundației sale în domeniul sănătăţii în ţările aflate în curs de dezvoltare.

„De ani de zile, rata mortalităţii infantile şi malnutriţia scad în ţările sărace. Anul acesta, perturbarea economiei, a sistemului sănătăţii şi educaţiei din aceste ţări a provocat pagube cu mult mai rele decât epidemia însăşi. În Africa sunt mai puţini oameni care se vaccinează împotriva pneumoniei, diareei sau rujeolei, iar aceste boli câştigă teren anul acesta”, a precizat Bill Gates.

Potrivit datelor ale, nivelul vaccinării în Africa a scăzut de la 81 la 74% anul acesta, iar ”toate progresele din ultimii 25 de ani au fost şterse”.

„Nu trebuie să se pripească în așteptarea unui vaccin viabil“
Bill Gates consideră că nu este momentul ca SUA să treacă acum la „obținerea unui diagnostic corect”.

„Nu trebuie să se pripească în așteptarea unui vaccin viabil, ci trebuie să aștepte ca toate etapele validării științifice a acestuia să fie riguros respectate“, i-a transmis Bill Gates președintelui Donald Trump.

În ceea ce privește atitudinea SUA față de vaccinuri, Bill Gates spune că Statele Unite „sunt contradictorii” în privința vaccinării împotriva COVID-19.

„În ceea ce privește cercetarea, au dat mai mulți bani decât toate celelalte țări împreună, înmulțite la doi. Asta în timp ce pentru producția în țările sărace nu au făcut nicio mișcare. Încă sper că această administrație, sau alta care va veni, o va face, dedic mult timp pentru ca aceasta să se întâmple”, a menționat Bill Gates.

Întrebat despre numeroasele ”fake news” care înfloresc pe reţele de socializare şi care-l desemnează drept creatorul Covid-19, Bill Gates a explicat că ”provoacă frică ca un asemenea zvon să ajungă până pe reţele de socializare şi să deformeze adevărul”.

”Noi muncim să salvăm vieţi”, a subliniat el, adăugând că ”n-ar trebui ca un asemenea zvon să împiedice oamenii să poarte mască sau să se vaccineze”.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate