Blestemul castigurilor usoare! Milionarul de la Loto a dat de belele! Firma lui, implicata intr-o retea de evaziune fiscala. Prejudiciul este de milioane de euro

• Intreaga retea de firme cu care a colaborat in trecut „milionarul de la Loto” din judetul Iasi s-a prabusit total • La inceputul acestui an, Autoritatea Fiscala a bagat in procedura insolventei si ultimele societati folosite in aceasta retea specializata pe eveziune fiscala • Societatile care se ocupau in mod oficial de comert cu animale si materiale de constructii au rulat fictiv zeci de milioane de euro in doar cativa ani, ceea ce a creat prejudicii uriase pentru bugetul statului • Reteaua de evaziune fiscala a fost descoperita dupa ce firma de constructii detinuta de Mihai Cazacu a fost controlata de FISC

Dupa ani de zile in care au facut numeroase combinatii financiare care au dus la prejudicierea statului roman, Autoritatea Fiscala a decis sa incheie definitiv activitatea firmelor care au facut parte dintr-o retea impresionanta de evaziune fiscala cu care a colaborat Mihai Cazacu, omul de afaceri iesean care a castigat in urma cu mai multi ani uriasa suma de 3,8 milioane de euro la Loto.

Astfel, la sfarsitul lunii ianuarie 2019, magistratii de la Tribunalul Iasi au hotarat ca societatile Meridian Carn SRL si SC Merival Accesorii SRL sa intre in insolventa si in procedura simplificata a falimentului, din cauza datoriilor acumulate si a darilor neachitate catre bugetul statului. Aceste societati au fost doi pioni importanti in aceasta retea din care facea parte inclusiv firma „milionarului de la Loto” Mihai Cazacu, si anume SC Andrei Construct.

Citeste si: Milionarul de la Loto a intrat in faliment. Risca sa ramana pe drumuri

Controlul efectuat la firma lui Cazacu a dus la descoperirea unor afaceri evazioniste care au dus la prejudicierea bugetului statului cu sume considerabile. Cea mai mare gaura s-a inregistrat prin sustragerea de la plata Taxei pe Valoarea Adaugata. Inspectiile fiscale au constatat ca, prin intermediul acestor firme, se realizau achizitii fictive.

„Achizitiile inregistrate si contabilizate de SC Andrei Construct SRL in anul 2012, in suma de 2.677.229 lei, de la SC Merival Accesorii SRL, sunt fictive, nereale si au fost utilizate doar pentru a reduce baza impozabila in cazul impozitului pe profit, precum si pentru reducerea taxei pe valoare adaugata de plata”, se arata in raportul de inspectie fiscala.

De asemenea, raportul de inspectie fiscala mai arata ca firma lui Cazacu a inregistrat achizitii fictive si de la Merival Accesorii SRL si Loscarn SRL in valoare totala de 2.785.229 lei.
Loscarn SRL, societate ai carei administratori sunt considerati a fi capii retelei evazioniste, era controlata de un cetatean sri-lankez pe nume Sdanga Arachchiga Don Karunalal Sarath Kumala.

Citeste si: Milionarul de la Loto a pierdut ce avea mai scump. Sute de mii de euro s-au dus pe apa sambeteiul

Achizitii fictive si decontari ilegale de TVA

Din reteaua de evaziune mai faceau parte societatile Meridian Carn SRL din Prisecani, Kalis Carn SRL din Prisecani si Tolis Best SRL din Comarna, toate acestea avand va obiect de activitate comertul cu animale si produse din carne.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !