Blestemul rablelor Unistil! E greu fara bani publici! Vasile Puscasu a castigat milioane de euro pe spinarea iesenilor, dar acum este falimentar

• Ramas fara contractele banoase din anii precedenti, fostul operator privat de transport Unistil se confrunta cu grave probleme financiare pentru ca patronul societatii s-a eschivat de la plata taxelor catre stat • Directia de Finante a dat in judecata compania detinuta de Vasile Puscasu, din cauza unor restante neachitate de mai multi ani • Autobuzele invechite folosite pentru transportul calatorilor de catre Unistil nu au avut timbrul de mediu platit vreme indelungata, iar autoritatile incearca acum sa recupereze banii • Singura companie privata care a fost in concurenta cu RATP/CTP Iasi inregistreaza datorii de peste 27 de milioane de lei la doar un an dupa ce a pierdut contractele cu municipalitatea ieseana

Fostul operator privat Unistil SRL se confrunta cu grave probleme financiare. Unistil SRL, compania care a concurat cu RATP/CTP Iasi pentru transportul de persoane, a fost data in judecata de catre Directia Regionala a Finantelor Publice din cauza unor restante financiare neachitate de mai mult timp. In momentul de fata, Unistil SRL, societate cu sediul social in Barlad, figureaza cu datorii totale de 27.366.420 lei, iar autoritatile fiscale incearca sa recupereze bani de la firma controlata de Vasile Puscasu.

In primul rand, patronul Unistil SRL nu a achitat pentru autobuzele folosite pentru transportul calatorilor din Iasi timbrul de mediu, asta desi a castigat profituri consistente in tot acest timp. Directia Regionala a Finantelor Publice Iasi – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vaslui a chemat in judecata SC Unistil SRL din cauza datoriilor, iar Vasile Puscasu este acum bun de plata.

Procesele au loc la Tribunalul Vaslui, asta avand in vede faptul ca Unistil SRL are sediul social in Barlad. Vasile Puscasu este personajul care a stat in spatele celor mai multe vanzari de autobuze second-hand catre RATP, iar mai apoi CTP Iasi. Autobuze aflate intr-un grad avansat de uzura tehnica si morala, care polueaza atat fonic, cat si atmosferic, au fost rulate ani de-a randul pe strazile Iasului, cetatenii fiind nevoiti sa calatoreasca intr-un disconfort maxim.

Mai multe procese au fost deschise de DGRFP pentru recuperarea sumelor restante, care sunt de aproape 5 mii lei/luna. „Obliga pârâta la restituirea catre reclamanta a sumei de 21.106 lei, reprezentând timbru de mediu pentru autovehicule.
Obliga pârâta la plata catre reclamanta a dobânzii fiscale prevazute de art. 124 C.proc.fisc. calculate la suma de 21.106 lei, începând cu data platii, respectiv 23.07.2015 si pâna la data de 31.12.2015, respectiv a dobânzii fiscale prevazute de art. 182 Noul C.proc.fisc. calculate la suma de 21.106 lei, începând cu data de 01.01.2016 si pâna la data achitarii debitului.
Obliga pârâta la plata catre reclamanta a sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentând taxa judiciara de timbru”, se arata intr-una din pronuntarile magistratilor de la Tribunalul Vaslui.

Citeste si: BZI a avut dreptate! Licitatie cu dedicatie: firma lui Vasile Puscasu umple Iasul de sicrie pe patru roti

A vandut rable de peste un milion de euro iesenilor

Una dintre cele mai mari lovituri date de Vasile Puscasu a fost contractul pentru vanzarea a 40 de autobuze catre Primaria Iasi in anul 2013.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !