Bogdan CHIRITOIU, Presedintele Consiliului Concurentei, participa la PRIA Competition Conference IASI in 9 iulie 2019

PRIAevents, impreuna cu Consiliul Concurentei, organizeaza, la IASI, conferinta PRIA Competition in 9 iulie  2019 – eveniment care va reuni toate sectoarele economiei direct interesate din Iasi –  IT, industrie, sanatate si farmaceutice, financiar – bancar, asigurari, retail, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultura, constructii si real estate, servicii si nu numai.
Presedintele Consiliului Concurentei, Dl. Bogdan CHIRITOIU, a acceptat invitatia noastra de a participa la conferinta si de a dezbate cele mai importante teme legate de concurenta, alaturi de lectori importanti din mediul de business din Iasi.
Pentru ca este orasul care  a beneficiat de o atentie deosebita a investitorilor, pentru ca antreprenoriatul este extrem de bine dezvoltat in aceasta zona, pentru ca este un oras dinamic pentru mai multe sectoare de business, iar IT-ul a luat o amploare extrem de mare in ultimii ani.
Chiar dl. primar Mihai Chirica a spus intr-un interviu ca „Iasiul se afla in topul celor mai dinamice orase ale Romaniei, cu un ritm sustinut de crestere economica si cu perspective de dezvoltare dintre cele mai sanatoase, iar acest lucru se datoreaza, in mare parte, tocmai dezvoltarii spectaculoase a industriei IT si de outsourcing din ultimii ani”.
Nu in ultimul rand, Iasiul are unul dintre cele mai dezvoltate medii academice si rezultate excelente ale studentilor.
Toate companiile trebuie sa se supuna legilor concurentei. De aceea, acest eveniment important este de interes pentru top manageri – presedinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operatiuni, directori juridici, consilieri  juridici si avocati, dar si pentru asociatii profesionale, camere de comert, ambasade, consultanti, investitori,economisti, profesori si jurnalisti.
De ce sa participati?
Indiferent de domeniul in care activati, daca doriti sa vindeti sau sa cumparati o companie, trebuie sa primiti avizul Consiliului Concurentei. 
Membrii asociatiilor profesionale trebuie de asemenea sa stie care sunt liniile care nu trebuie depasite cand vine vorba despre concurenta.
Este foarte important ca fiecare companie care este interesata de achizitiile publice sa stie care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treaca companiile care participa la licitatii ? Cate companii pot participa ? Pot licita impreuna 2 sau mai multe companii?  
Fiecare manager trebuie sa stie care sunt clauzele contractuale pe care sa le includa in contracte sau sa le accepte de la parteneri astfel incat sa nu incalce legea concurentei, sa aiba grija cand stabileste pretul si sa nu recurga la concurenta neloiala.
Asadar, concurenta este un mecanism vital al economiei romanesti, Consiliul Concurentei avand un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurential sanatos. Astfel se incurajeaza eficienta si inovatia si se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt incurajate sa ofere consumatorilor bunuri si servicii in termenii cei mai favorabili.
Pietele nu functioneaza intotdeauna eficient, facand rau economiei, consumatorilor si societatii. Atunci cand se intampla asa, autoritatile de concurenta verifica ce se intampla in acele sectoare ca sa inteleaga dinamica concurentei in aceste sectoare, iar astfel pot sa identifice motivele pentru functionarea slaba a sectorului si sa recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor. 

 » Sursa: bzi.ro