BOMBA. Afacerist arab, acuzat de un faliment rasunator! Firmele si autoritatile il cauta sa-si plateasca datoriile

• Un om de afaceri cu origini arabe, care s-a stabilit in Iasi in urma cu mai multi ani, este acuzat de autoritatile fiscale ca a falimentat firma pe care o controla in industria alimentara • Din cauza problemelor facute atatia ani, Habib Investitii Internationale SRL a fost bagata direct in faliment, iar patronului i s-a ridicat dreptul de administrare dupa ce nu a mai raportat datele financiar contabile vreme indelungata

Un om de afaceri arab este tras la raspundere de autoritatile fiscale pentru ca a bagat in faliment firma pe care a controlat-o vreme de mai multi ani. Este vorba despre societatea Habib Investitii Internationale SRL, care a activat in domeniul industriei alimentare, colaborand cu mai multe societati locale.

Pentru ca nu a mai raportat datele financiar contabile catre Directia de Finante Publice, inspectorii fiscali au devenit suspiciosi si au facut o serie de controale la firma controlata de omul de afaceri Habiballah Ahmad.

Vezi si: Se alege praful de industria ieseana! Faliment rasunator pentru o importanta fabrica din Iasi! Peste o suta de oameni si-au pierdut locurile de munca

Astfel, la inceputul acestei saptamani, compania de practicieni in insolventa Eurobusiness LRJ a deschis un dosar la Tribunalul Iasi prin care cere tragerea la raspundere personala a omului de afaceri arab.

„Debitoarea are datorii scadente catre creditorii sai si nu dispune de lichiditati suficiente pentru achitarea datoriilor. Potrivit actelor contabile, debitoarea a înregistrat în ultimele 60 zile datorii de peste 40.000 lei. Analizând balantele de verificare, instanta constata ca în conturile sale la banci si casa, societatea nu are disponibil”, se arata in raportul financiar realizat in cazul Habib Investitii Internationale SRL.

Reclamatiile au venit mai ales din partea SC Coca Cola HBC Romania SRL, care nu isi mai incasase banii pe produsele livrate vreme indelungata. Acesta figureaza cu datorii catre creditori de 297.089 lei.

Vezi si: Cel mai scump teren din Iasi, scos la vanzare! Uite cate milioane de euro se cer pe suprafata impresionanta de la marginea orasului. Toata zona se modifica complet – FOTO

A incercat sa scape cu fata curata, dar nu a reusit

SC Habib Investitii Internationale SRL a fost infiintata in anul 2015 si are sediul social intr-un apartament la etajul unu al unei cladiri din strada Titu Maiorescu nr. 24, din municipiul Iasi, iar omul de afaceri a intentionat sa faca investitii in domeniul unitatilor alimentare pe plan local.

Pentru ca cererea de intrare in faliment a fost insotita de titluri executorii emise de Administratia Judeteana a Finantelor Publice Iasi, rezultând astfel ca exista fosti parteneri de afaceri interesati de recuperarea unor datorii, s-a ajuns in punctul in care firma a fost radiata, iar dreptul de administrare a fost ridicat.

Vezi si: Feriti-va de el! A castigat o avere din contracte pe bani publici, dar nu si-a platit datoriile! Un afacerist controversat a ajuns tepar de meserie

Initial,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !