Bomba anului la Iasi! Rasturnare de situatie in cazul vanzarii Hotelului „Traian”! Lovitura dura pentru afaceristul Danut Prisecariu

• Primaria Iasi intervine in conflictul de la Hotelul „Traian” • Danut Prisecariu a castigat o licitatie suspecta, dar s-a trezit cu un raspuns neasteptat din partea municipalitatii • Edilii au aruncat pe piata varianta bomba in cursul zilei de ieri • Primaria ar urma sa-si exercite dreptul de preemptiune • Insa, este nevoie de votul Consiliului Local • Primarul Mihai Chirica ar avea nevoie de sutinerea PSD – ALDE – PMP pentru ca achizitia de aproape 5 milioane euro din bani publici sa fie aprobata • In cursul acestei saptamani se va sti cu exactitate daca va fi organizata o sedinta extraordinara de Consiliu Local • Omul de afaceri Cristi Stanciu vede actiunea primariei destul de pripita

Situatie neasteptata in cazul vanzarii Hotelului „Traian” din centrul Iasului. La finalul anului trecut, afaceristul Danut Prisecariu, prin mama sa, a reusit sa puna mana pe unitatea de cazare. Cum a reusit asta? A participat la licitatie, fara sa aiba contracandidati. In final, cladirea si terenul au fost adjudecate contra sumei de 4,7 milioane euro, cu tot cu TVA.

Disperat, consilierul judetean PSD Cristi Stanciu, care detine hotelul „Astoria”, achizitionat tot prin licitatie, a contestat procedura in instanta, acuzand ca licitatia nu s-a organizat cu respectarea prevederilor legale. Dar, adevarata bomba abia acum urmeaza.

In cursul zilei de ieri, primarul Mihai Chirica a anuntat ca municipalitatea este interesata sa cumpere hotelul, avand drept de preemptiune. In acest caz, Danut Prisecariu este lasat cu ochii in soare.

Primaria Iasi ar urma sa achite exact suma pe care a propus-o Prisecariu. Insa, este nevoie de acordul Consiliului Local. Iar miscarea trebuie sa fie rapida, deoarece dreptul de preemptiune expira pe data de 24 ianuarie. In acest context, ar trebui convocata de urgenta o sedinta extraordinara de Consiliu Local.

Inca de ieri, executivul primariei strangea semnaturi de la alesii locali legat de aprobarea acestei achizitii. Insa, in plenul sedintei de Consiliul Local, primarul Chirica ar trebui sa controleze votul a doua treimi din numarul consilierilor, fiind vorba despre un proiect de hotarare de patrimoniu.

In conditiile in care PSD ALDE PMP au 18 mandate si sustin proiectele lui Chirica, achizitia ar putea sa fie avizata fara probleme. Nu ar mai fi nevoie de cele 8 voturi PNL si unul din partea USR.

Contactat telefonic, Cristi Stanciu a sugerat ca initiativa primariei este destul de pripita. „Eu cred ca situatia de acolo este complexa si necesita o analiza mai atenta. Pana la urma, fiecare isi face propria analiza. Primaria ar trebui sa vada daca face parte din prioritatile investitionale”, a spus Stanciu.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: „Ma luati la intrebari pe mine?” – FOTO, VIDEO

Lichidatorii au cerut interventia Primariei

Culmea, solicitarea privind exercitarea dreptului de preemptiune a venit de la Casa de Insolventa RAVA SPRL in consortiu cu BDO Business Restructuring SPRL, aceiasi care au declarat oferta lui Prisecariu castigatoare.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !