Tâlharii americani Bonnie și Clyde, ”eroi” ruși uciși în Al Doilea Război Mondial, la Moscova

În timpul concertului de Ziua Victoriei, transmis în direct de postul rusesc de stat Pervâi Canal (Canal 1), în spatele unei artiste care concerta, pe wall, printre fotografiile oamenilor din fosta URSS uciși în cel de-Al Doilea Război Mondial, a apărut o poză a gangsterilor americani Bonnie și Clyde, a relatat publicația ucraineană Pravda.

Televiziunea publică din Rusia a transmis, luni, 9 mai,  un concert dedicat comemorării celor 77 de ani de la victoria asupra nazismului. Pe ecranul din spatele interpreților erau proiectate imagini cu luptătorii ruși căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial.

În timp ce artista Zara interpreta piesa „Dacă nu ar fi fost război”, în spatele ei, printre pozele afișate, s-a numărat și una a celebrului cuplu de jefuitori de bănci din Statele Unite, Bonnie și Clyde. Potrivit Meduza, imaginea este din 1933 și a făcut făcută cu un an înainte de moartea lor.

Organizatorii nu au oferit nicio explicație despre modul în care cei doi gangsteri au devenit ±eroi ruși” uciși pe câmpul de luptă.

Bonie Elizabeth Parker (1 octombrie 1910-23 mai 1934) și Clyde Chestnut Barrow (24 martie 1909-23 mai 1934) au fost doi răufăcători din SUA, în timpul Marii Crize Economice. Bonie și Clyde au captat atenția presei americane și au fost considerați inamici publici între anii 1931 și 1934.