Ce îi răspunde Boris Johnson unei pensionare care, afectată de creșterea prețurilor energiei, se plimbă cu autobuzul pentru a se încălzi

Boris Johnson a reușit să irite publicul emisiunii Good Morning Britain, și nu numai, oferind un răspuns cinic întrebării adresate de o persoană în vârstă, afectată de creșterea facturilor la energie.

În cadrul interviului emisiunii difuzate de canalul de televiziune ITV, realizatoarea programului, Susanna Reid, i-a cerut părerea prim-ministrului britanic despre cazul unei telespectatoare, Elsie, în vârstă de 77 de ani, care face față cu greu creșterii facturilor la energie.

”Ați spus că fiecare dintre noi trebuie să aleagă pe ce cheltuiește banii, dar vreau să vă întreb despre unii dintre telespectatorii noștri, despre alegerile pe care sunt nevoiți să le facă…

Elsie este pensionară, are 77 de ani și e văduvă. Ea locuiește într-o casă oferită de consiliul local și are o pensie de 170 de lire sterline pe săptămână. Facturile sale la energie au crescut, țineți-vă bine, de la 17 lire pe lună, la 85. Va plăti în plus 816 lire pe an.

Pentru a tăia din cheltuieli, domnule prim-ministru, Elsie mănâncă doar o singură dată pe zi. Merge la supermarket la finalul zilei pentru a putea cumpăra produse cu prețul redus. Are 77 de ani, scade în greutate…

Elsie se trezește de dimineață, pentru a-și putea folosi permisul de călătorie gratuită, și  își petrece toată ziua în transportul în comun, pentru a profita de căldura din autobuz și a nu mai cheltui cu încălzirea locuinței.

Ce alte cheltuieli ar trebui să mai reducă Elsie, domnule prim-ministru?”, l-a întrebat Susanna Reid pe Johnson.

”Trebuie să vă reamintesc faptul că guvernul pe are îl conduc a introdus aceste permise de călătorie gratuită de 24 de ore pentru persoanele în vârstă”, a replicat Johnson.

Prim-ministrul britanic a mai declarat că în cazul discutat pensionara ar trebui să ceară ajutorul consiliului local și că acest stadiu va putea fi depășit, la nivel național, prin investiții temeinice în noi unități de producție de energie.