Brâul Maicii Domnului a fost adus în România. Pelerinaj la biserica Sf. Gheorghe din București

Sărbătoare mare astăzi pentru credincioșii din Capitală: brâul Maicii Domnului a fost adus în România tocmai din Grecia. Bucureștenii dar și pelerinii din toată țara se pot ruga la el la biserica Sfântul Gheorghe, unse de află și mâna Sfântului Nicolae.

Brâul Maicii Domnului a fost adus din Grecia

Sute de oameni stau în aceste momente la coadă să se închine la brâul Maicii Domnului și la moaștele Sfântului Nicolae. Credincioșii din toată țara sunt așteptați și în zilele următoar,e până la data de 7 decembrie , ora 22:00 să se închine în biserica din centrul Capitalei.

Atât brâul Maicii Domnului cât și mâna dreaptă a Sfântului Nicolae se vor afla în Biserica Sfântul Gheorghe Nou, până miercuri pe 7 decembrie, la orele 22.

Conform tradiției Bisericii Ortodoxe, cinstitul brâu al Maicii Domnului a fost țesut din fire de cămilă de însăși Fecioara Maria. Se spune că toți cei care se roagă la acest brâu sfânt nu rămân neauziți și sunt ajutați de Fecioara Maria chiar dacă au cele mai grele necazuri și supărări,

Tocmai de aceea reprezintă și unul dintre cele mai importante simboluri al Bisericii Ortodoxe Române.

Deși vremea este rece și umedă în Capitală, credincioșii nu țin cont de asta și au venit cu credință să se roage la biserica Sfântul Gheorghe Nou încă de la primele ore ale dimineții. Coada este deja până în curtea bisericii și sunt așteptați de-a lungul acestor zile mult mai mulți români din toate colțurile țării.