Un britanic şi-a părăsit soția și cei doi copii pentru o refugiată ucraineancă pe care o primise în gazdă cu zece zile mai devreme

Tony Garnett, în vârstă de 29 de ani, tată a doi copii, şi-a părăsit partenera după ce s-a îndrăgostit de refugiata ucraineană pe care o primiseseră în gazdă.

Bărbatul a solicitat să fie inclus în schema de ajutor acordată de guvernan pentru refugiaţilor, dar din cauza timpului lung de aşteptare a decis să se alăture unor grupuri de Facebook unde ucrainenii cer ajutor material, scrie metro.co.uk.

Sofia Karkadym, în vârstă de 22 de ani, a părăsit oraşul Lviv după începerea războiului şi după ce a ajuns în Marea Britanie, a fost primită în gazdă în casa familiei Garnett, din Bradford, West Yorkshire, în care Tony locuia alături de soția sa, Lorna, şi cele două fiice de 3 şi 6 ani.

Bărbatul a relatat pentru The Sun că a plăcut-o încă de la început pe fată şi că s-au înţeles foarte bine imediat, pe de-o parte pentru că Tony vorbea slovaca.

Cei doi mergeau împreună la sală, vorbeau în slovacă aproape mereu şi se uitau la televizor după ce partenera englezului se culca, și, deși spun că nu se gândeau că li s-ar fi putut întâmpla acest lucru, s-au îndrăgostit unul de celălalt.

Lorna a aflat de relaţia dintre soţul ei şi ucraineancă şi i-a cerut refugiatei să părăsească casa, dar bărbatul a spus că va pleca şi el.

La 10 zile de la sosirea Sofiei, noul cuplu a părăsit casa şi s-a mutat la părinţii lui Tony. Au început să caute împreună o proprietate şi au aplicat pentru o viză permanentă pentru Sofia.

”De îndată ce l-am văzut, mi-a plăcut. A fost foarte rapid, dar aceasta este povestea noastră de dragoste. Ştiu că oamenii vor avea o părere proastă despre mine, dar se întâmplă. Am putut vedea cât de nefericit era Tony”, a spus Sofiia.

Una dintre prietenele Lornei a povestit că aceasta este acum o mamă singură şi că este ”devastată”.