Britanica părăsită de soț pentru o refugiată ucraineană: Așa m-a răsplătit pentru că i-am oferit un cămin. A pus ochii pe Anthony de la început, a decis că îl vrea și l-a luat

Un subiect suculent precum povestea în care un britanic și-a părăsit soția și cei doi copii pentru o refugiată din Ucraina nu avea cum să suscite interesul tabloidelor.

Sofia Karkadim a ajuns în casa familiei Garnett din West Yorkshire în luna mai, după ce a fugit din Liov. Zece zile mai târziu, Tony şi-a anunțat soția că o va părăsi, îndrăgostit fiind de Sofia.

Lorna Garnett a povestit pentru The Sun modul în care în doar 10 zile familia sa s-a destrămat.

”La început am avut rezerve în privința cazării unui refugiat în casa noastră – cine nu și-ar face griji?

Aduceam un străin să locuiască cu noi. Este o decizie importantă și, deși nu eram sigură, am decis să o fac.

Situația din Ucraina este înspăimântătoare pentru oamenii obișnuiți, așa că am decis să pun un acoperiș deasupra capului cuiva și să-l ajut atunci când avea disperată nevoie de așa ceva.

Și așa m-a răsplătit Sofia pentru că i-am oferit un cămin. Ea a pus ochii pe Anthony de la început, a decis că îl vrea și l-a luat. Nu i-a păsat de dezastrul lăsat în urmă.

Tot ce știam a fost dat peste cap în decurs de două săptămâni. Nu știu ce m-aș fi făcut fără prietenii mei, care au fost aici pentru mine în fiecare minut de când a plecat. (…)

Ea stătea în pat până la 11.30 sau 12.00 după-amiază și când se trezea era foarte greu să discuți cu ea. Engleza ei este destul de bună, așa că nu era vorba de o barieră lingvistică. Pur și simplu nu era interesată să petreacă timp cu mine.

În timpul zilei nu purta machiaj, nu își aranja părul și nu făcea niciun efort pentru a arăta bine.

Dar asta se schimba după ora 17, când Tony urma să vină acasă. Cobora din cameră cu buzele rujate, părul aranjat și un top.

La început mi-am spus că îmi imaginez sau că sunt geloasă într-un mod irațional. Dar din păcate am avut dreptate tot timpul”, povestește Lorna Garret.

Sofia Karkadim, refugiata ucraineancă, a oferit la rândul său o reacție despre cele întâmplate:

”Suspiciunile ei constante, tensiunea, pur și simplu ne-au împins pe mine și pe Tony mai aproape. Ea a creat această situație sugerând în mod constant că ceva se întâmplă atunci când nu era cazul. Deci aceasta este vina ei.

În ceea ce mă privește, ei și-au distrus relația cu mult înainte să sosesc eu. Relația lor a fost de vină. Nimic din tot ce s-a întâmplat nu este din vina mea. Eu am luat decizia mea să plec și Tony a decis să vină cu mine.

Părinții mei au spus că le este rușine și că nici măcar nu pot ieși din casă din cauza mea. Se spune că din cauza mea nimeni din Marea Britanie nu va mai primi ucraineni. (…)

Pentru țara mea, este important ca refugiații să primească ajutorul de care au nevoie și povestea asta a generat opusul. (…)

Oamenii îmi scriu că sunt o persoană oribilă, că am făcut un lucru rău pentru țara mea”.