Bruce Willis renunță la actorie după ce a fost diagnosticat cu afazie

Actorul american Bruce Willis, 67 de ani, renunță la actorie după ce a fost diagnosticat cu afazie, conform unui anunț postat pe rețelele de socializare de familia sa, citat de NBC News.

Într-o postare făcută pe Instagram Rumer Willis, fiica cea mare a cuplului Demi Moore – Bruce Willis, anunță că boala are un impact asupra abilităților cognitive ale tatălui său.

”Pentru fanii senzaționali ai lui Bruce, noi, familia, dorim să vă împărtășim faptul că dragul nostru Bruce trece printr-o perioadă cu probleme medicale și a fost recent diagnosticat cu afazie. boală care a produs un impact asupra abilităților sale cognitive.

Ca urmare a acestui fapt, cu multă considerație, Bruce renunță la actorie, cea care a însemnat atât de mult pentru el.

Familia noastră trece printr-o adevărată încercare și vă mulțumim pentru dragostea, compasiunea și susținerea voastră. Vom trece împreună peste aceste dificultăți ca o familie puternică, unită.

Am dorit să vă aducem la cunoștință această veste vouă, fanilor lui, pentru că știm cât de mult înseamnă el pentru voi, și voi pentru el.

După cum zice Bruce:”Trăiește din plin!”. E ceea ce avem de gând să facem”, a scris pe Instagram Rumer Willis.

Mesajul ei a fost semnat de ceilalți membri ai familiei: Emma, Demi, Scout, Tallulah, Mabel and Evelyn. Demi Moore a distribuit mesajul și pe contul său de Instagram.

Afazia este tulburare medicală ce afectează capacitatea de comunicare. Ea poate afecta capacitatea de a vorbi, a scrie sau a înțelege limbajul, atât oral cât și scris.

În cele mai multe dintre cazuri ea apare în urma unui atac vascular cerebral sau a unei leziuni a creierului. De asemenea ea poate apărea și în cazul unei tumori cerebrale sau a unei boli degenerative a creierului.

Familia lui Bruce Willis nu a precizat cauza care a condus la apariția afaziei în cazul lui.