All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

Cafeaua perfecta la ibric. Ingredientul care da gust cafelei

Cafeaua nu este doar o bautura care te ajuta sa te trezesti din somn, aceasta licoare reprezinta un ritual de relaxare si  o modalitate placuta de a petrece timp cu cei dragi.

Odata cu evoluarea tehnologiei au aparut tot mai multe aparate minune care promit cafeaua perfecta dar de cele mai multe ori se dovedeste a nu fi cea mai gustoasa. Pasionatii de cafea evita sa foloseasca doze, plicuri de cafea instant sau aparate sofisticate, acestia prefera cafeaua la ibric facuta cu multa grija.

Pasi de urmat pentru a obtine cafeaua perfecta

  • Ai grija ce apa folosesti! Cafeaua contine in cea mai mare parte apa ceea ce face ca acest ingredient sa fie unul foarte important si este nevoie de o apa plata cat mai ok. Evitati folosirea apei de la robinet.
  • Turcii prepara cea mai gustoasa cafea la ibric cu ajutorul nisipului si daca suntem putin atenti o sa observam ca acestia nu grabesc procesul de fierbere.
  • Ingredientul secret care va da un gust irezistibil cafelei este…SAREA. Un praf de sare o sa faca diferenta.
  • Cei mai multi oameni prefera cafeaua indulcita cu zahar. Pentru a avea un gust cat mai special foloseste zahar brun.
  • Fii antent sa nu clocoteasca amestecul in timpul firberii. In momentul in care zatul incepe sa se ridice, indeparteaza ibricul de langa sursa de caldura, dupa ce se linisteste o poti pune iarasi pe foc. Atunci cand este gat las-o 1-2 minute sa se linisteasca pentru ca zatul sa se lase la fund iar amestecul sa devina unul omogen.

Sursa: bzi.ro

loading...