Calatorie cu peripetii pentru pasagerii unui tramvai din Iasi! O ieseanca aduce acuzatii grave! Spune ca tramvaiul in care se afla a ramas fara frane

• Mai multi ieseni aflati intr-un mijloc de transport in comun au tras o spaima imensa in cursul zilei de ieri • Dupa ce au auzit o conversatie telefonica purtata de vatman, au crezut ca nu vor mai ajunge la destinatie • Iata ce s-a intamplat ieri pe traseul 9 si ce spun reprezentantii CTP Iasi despre aceasta situatie • O ieseanca a povestit ingrozita despre ceea ce a auzit din gura vatmanului

O noua intamplare in care a fost implicat un tramvai CTP Iasi, care a ingrozit mai multi calatori, a avut loc ieri. O tanara din Iasi a povestit ceea ce a trait in tramvaiul care circula pe traseul 9. Aceasta sustine ca a surprins o conversatie telefonica, intre vatmanul tramvaiului si un coleg al acestuia, in care povestea cum mijlocul de transport in comun a ramas fara frane.

Totodata, se pare ca vatmanul era speriat si spunea ca spera ca franele vor tine pana in statia din Targu Cucu, unde avea de gand sa-i coboare pe toti calatorii, lucru care s-a si intamplat, in cele din urma.

„Eram in tramvaiul de pe traseul 9, vagonul 107. Vatmanul vorbea cu un coleg si ii explica mahnit ca cel care i-a predat tramvaiul i-a spus ca nu tin cateva contacte electrice si ca isi da seama, de fapt, ca nu ii tin franele, aproape deloc. Cobora Podul Nicolina cu mare grija si intr-o liniste perfecta, si i-a spus ca va anunta calatorii in Targu Cucu sa coboare si ca spera ca il vor tine pana acolo franele si ca i-a mai atras colegului atentia sa il traga la depou, dar acesta ar fi negat ca are probleme la toata instalatia si ca e ceva minor. Ne intrebam de ce e mai simplu sa te intorci si sa nu iti peste de ce se intampla in urma ta cand, cu buna stiinta, poti pune atatia oameni nevinovati in pericol. Din fericire, nu s-a intamplat nimic rau pana in statia promisa si vatmanul a schimbat pancarta in «Defect» chiar in statia din Podu Ros”, povesteste o ieseanca, pasager in tramvaiul care circula pe traseul 9.

Vatmanii si soferii au putere de decizie

Conform reprezentantilor Companiei de Transport Public din Iasi, atat vatmanii, cat si soferii angajati au dreptul de a decide daca mijlocul de transport in comun trebuie sa fie scos din circulatie in momentul in care depisteaza o problema tehnica. Totodata, acestia aduc asigurari si le transmit iesenilor ca atat autobuzele, cat si tramvaiele din Iasi nu pot pune in pericol viata calatorilor. In cazul semnalat de ieseanca, conducerea CTP va demara o ancheta, pentru a stabili daca vatmanul a procedat corect in aceasta situatie.

„Dorim sa va transmitem faptul ca, potrivit legislatiei in vigoare, fiecare sofer sau vatman are obligatia de a sesiza de indata orice defectiune tehnica a mijlocului de transport si de a il retrage din circulatie, daca conducatorul vehiculului considera ca nu isi poate desfasura activitatea in conditii de siguranta.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !