Calendar ortodox 24 noiembrie 2022. Rugăciune puternică pentru orice problemă

Calendarul ortodox 24 noiembrie 2022. Astăzi este zi de post, în care Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mucenic Clement, episcopul Romei, care a fost contemporan cu Sfinții Apostoli. Tot astăzi sunt sărbătoriți și alți sfinți care și-au trăit viața în curăție, dedicând-o credinței în Mântuitorul Iisus Hristos.

Sfântul zilei în Calendarul Ortodox de miercuri, 24 noiembrie

În fiecare an, la data de 24 noiembrie este sărbătorit Sfântul Mucenic Clement despre care tradiția spune că și-a pierdut mama și cei doi frați într-un naufragiu. Pe când avea 24 de ani, Sfântul Clement pleacă în căutarea familiei sale pe care reușește să o găsească.

 

A fost hirotonit episcop în Roma și a convertit la creștinism foarte mulți necredincioși. Toți credincioșii ortodocși ar trebui să știe că acest mare sfânt a refuzat să slujească zeilor, motiv pentru care a fost supus la nenumărate chinuri și aruncat în mare cu o ancoră de fier.

Acolo s-a înfăptuit o minune care se repetă în fiecare an, în ziua în care Sfântul Mucenic Clement este sărbătorit. Pe 24 noiembrie, apa se depărtează de mal până la locul în care el și-a dat duhul, oferindu-le astfel credincioșilor posibilitatea de a ajunge la el pe uscat.

Alți Sfinți pomeniți în Calendarul ortodox din 24 noiembrie: Sfântul Mucenic Petru, episcopul Alexandriei, Sfântul Cuvios Malh, Sfântul Cuvios Carion, Sfântul Ermoghen, episcopul din Acraganta, Sfinții Filumen și Hristofor, Sfântul Evghenie;
Sfântul Procopie și Sfântul Mucenic Alexandru din Corint.

În aceeași zi este cinstit și Sfântul Cuvios Grigorie care a pustnicit la Piatra de Aur, precum și Sfântul Mucenic Teodor din Antiohia, Sfântul Cuvios Marcu Trigleanul și Sfântul Cuvios Mucenic Hrisogon.

Rugăciune pentru orice problemă

Iată aici cea mai puternică rugăciune, care te scapă de orice problemă. Rostește aceste cuvinte ori de câte ori simți că îți este greu și te simți neputincios. Este important să simți și să crezi în cuvintele pe care le spui.

„Doamne, ajută-mă să-mi recapăt sănătatea, cinstea, sporul și prosperitatea casei, a serviciului, a locului unde lucrez, să fiu binevăzut, să am spor în casă, în vite, în păsări, să fiu ferit de accidente și de relele întâmplări, eu și casa mea, familia și colaboratorii de la muncă.

Doamne, să se depărteze vrăjmașii și să se îmblânzească, să am soarta bună de la Dumnezeu, să mi se dezlege cununiile și făcăturile, să fiu ferit de argintul viu și lucrurile vrăjitorești să nu aibă putere asupra mea. Doamne, ferește casa mea de ură și invidie, de certuri, de bătăi, de boli molipsitoare, de beții, de anturaj prost.”