Calvarul Giorgianei a inceput in momentul in care i-a fost provocata nasterea! Baietelului ei i-a fost rupt un nerv la nastere! Prin ce chinuri au trecut

652

Viata tuturor femeilor se schimba in momentul in care devin mame. Asa s-a schimbat si viata Giorgianei cand si-a adus pe lume baietelul. Dupa o sarcina fara probleme, mamica nu avea cum sa-si imagineze chinul prin care urma sa treaca. Mai intai in sala de nasteri, apoi luptand pentru ca baietelul ei sa aiba o viata normala. Patrick Nicolas s-a ales la nastere cu un nerv rupt. Dupa un an de kinetoterapie reuseste sa-si foloseasca manuta, insa nu in totalitate. Problemele nu s-au terminat aici…

Ma numesc Giorgiana si sunt casatorita de 3 ani. La un an dupa nunta am aflat ca sunt insarcinata si am fost cea mai fericita femeie din lume. Am avut o sarcina usoara, nici nu am stiut ca sunt insarcinata. Totul a decurs bine pana in ziua in care am nascut. Nu am avut travaliu si nici „apa” nu mi s-a rupt. Cand am facut deja 41 de saptamani si inca nu dadea bebele nici un semn, am sunat-o pe doamna doctor care imi supraveghea sarcina si spre surprinderea mea dansa era in concediu. Mi-a spus la telefon sa mai stau cateva zile si sa ma duc la Urgente pentru ca ea nu are ce sa imi faca pentru ca este in concediu.

Asa am si facut. Am ajuns pe 14.08.2018 la ora 09:00 la spital. Aveam deja 42 de saptamani. M-a controlat o alta doamna doctor care era de garda si a zis ca o sa nasc sigur in acea zi.
Mi-au facut injectii pentru a naste. Nu-mi gaseau venele si m-au intepat de atatea ori incat mi s-au inegrit mainile. Au inceput durerile groazniceeee.

M-am chinuit de la 10:00 pana seara la 17:45. M-au pus pe masa de nastere. Asa a inceput calvarul. Impingeam si copilul nu iesea. Aveam dureri groaznice. Am intrat in panica si m-am uitat la doamna doctor. Era alba la fata pentru ca baiatul meu ramasese blocat. Eu am lesinat, dar am simtit o apasare pe burta. Asistenta e cea care a apasat cat a putut sa poata iesi copilul. M-am trezit cand am auzit copilul plangand.

Calvarul Giorgianei a inceput in momentul in care i-a fost provocata nasterea! Baietelului ei i-a fost rupt un nerv la nastere! Prin ce chinuri au trecut 1

Era vanat si plangea rau. Doamna doctor a inceput sa ma certe, sa-mi reproseze ca nu am impins cum trebuie. M-au taiat si am avut 12 copci in interior si 8 in exterior. 2 luni mi-au trebuit sa ma recuperez dupa nastere. Abia mergeam de la atatea copci. De stat in sezut nici nu putea fi vorba. Greseala mea a fost ca am avut un doctor pe care nu l-au interesat decat banii.

A doua zi dupa nastere, am fost anuntata ca baietelul are paralizie de plex brahial, dar ca este o forma usoara si ca pana la 1 an isi revine de la sine. Eu eram inca in soc,aveam ochii rosii de la atata impins. Mi se sparsesera si vase de sange la ochi.


Am tot sperat ca isi va reveni, dar micutul meu nu avea o forma usoara, ci una dificila din cauza unui nerv rupt. Acest tip de paralizie apare dupa nasteri mai dificile sau dupa nasteri aparent normale si se produce prin lezarea plexului brahial al fatului in momentul nasterii prin aplicarea unor manevre obstetricale. Cu alte cuvinte au tras de de pana i-au rupt nervul. Baietelul trebuie operat in Germania pentru ca in Romania nu sunt doctori la ora actuala care sa opereze pe nerv.

Calvarul Giorgianei a inceput in momentul in care i-a fost provocata nasterea! Baietelului ei i-a fost rupt un nerv la nastere! Prin ce chinuri au trecut 2

Noi inca traim o trauma pentru ca facem kinetoterapie de la 1 luna si o sa facem toata viata. Baietelul misca putin mana si o ridica foarte putin, dar nu poate sa tina in mana. Am fost la multi doctori si toti mi-au spus la fel. Copilului meu i-a aparut si un chist la unul dintre testicule de la cat s-a fortat la kineto.

El nu a mers in 4 labe ca toti bebelusii. Nici acum, la 1 an si 3 luni nu poate sa se ridice singur de jos pentru ca trebuie sa se sprijine in manuta si nu poate… dar asta este. Trebuie sa mergem inainte.

Fiecare mamica este diferita si percepe altfel experienta nasterii. Unele femei raspund mai bine la durere, pe cand altele nu au o toleranta la fel de buna. Conditiile nasterii, situatiile prin care au trecut mamicile sunt diferite si fiecare e liber sa-si descrie experienta asa cum a simtit-o, perceput-o. Daca mai sunt mamici dornice sa-si povesteasca experienta nasterii sau o alta care are legatura cu micutii din viata lor, lasati-ne un mesaj pe pagina noastra de Facebook.

loading...
Loading...

Cmentariile sunt închise