Campionul Uniunii Europene La Șah Este un român. Te mândrești cu el? Știi despre cine este vorba?

Are 10 ani și este campionul Uniunii Europene la Șah. Îl cheamă David Radu și a învățat sportul minții acum 4 ani, începand inițierea la Clubul Mihai Marin din București. „Locul unde se țineau orele de șah era foarte aproape de grădiniță, și doamna Luiza Marin, cea care i-a pus piesele de șah în mână, mi-a spus că e un copil cu calități pentru șah și așa am început să-l ducem acolo de două ori pe săptămână”, povestea mama micului șahist pentru jurnaliștii de la newsweek.ro.

A câștigat o serie de concursuri, cel mai important fiind cel în care a concurat împotriva altor șahiști de vârsta lui, din toate țările Uniunii Europene. Însă primul lui concurs a fost la vârsta de 6 ani.

La Campionatul Mondial Școlar organizat la Iași s-a clasat pe locul 11 din peste 100 de participanți, competiția fiind câștigată de un copil mongol. A urmat apoi Campionatul Național unde a ieșit pe locul al 3-lea, fapt ce i-a dat dreptul să participe la Campionatul Uniunii Europene. Locurile 1 și 2 sunt trimise de Federație la Campionatul Mondial sau la cel European. Acolo a ieșit pe primul loc.

David spune că practică șahul din pură asiune. Acum se antrenează acasă cu maestrul Ion Glodeanu și își dorește să ajungă într-o zi maestru internațional. Suntem siguri că va reuși!

Sursa newsweek.ro.