Campionul Uniunii Europene La Șah Este un român. Te mândrești cu el? Știi despre cine este vorba?

0

Are 10 ani și este campionul Uniunii Europene la Șah. Îl cheamă David Radu și a învățat sportul minții acum 4 ani, începand inițierea la Clubul Mihai Marin din București. „Locul unde se țineau orele de șah era foarte aproape de grădiniță, și doamna Luiza Marin, cea care i-a pus piesele de șah în mână, mi-a spus că e un copil cu calități pentru șah și așa am început să-l ducem acolo de două ori pe săptămână”, povestea mama micului șahist pentru jurnaliștii de la newsweek.ro.

A câștigat o serie de concursuri, cel mai important fiind cel în care a concurat împotriva altor șahiști de vârsta lui, din toate țările Uniunii Europene. Însă primul lui concurs a fost la vârsta de 6 ani.

La Campionatul Mondial Școlar organizat la Iași s-a clasat pe locul 11 din peste 100 de participanți, competiția fiind câștigată de un copil mongol. A urmat apoi Campionatul Național unde a ieșit pe locul al 3-lea, fapt ce i-a dat dreptul să participe la Campionatul Uniunii Europene. Locurile 1 și 2 sunt trimise de Federație la Campionatul Mondial sau la cel European. Acolo a ieșit pe primul loc.

David spune că practică șahul din pură asiune. Acum se antrenează acasă cu maestrul Ion Glodeanu și își dorește să ajungă într-o zi maestru internațional. Suntem siguri că va reuși!

Sursa newsweek.ro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata