31.5 C
București
marți, 27 iulie 2021

Când apar pe piață noile Dacia Logan și Dacia Sandero

Pe măsură ce industria auto se dezgheață, Dacia reia lansările de noi modele. După lansarea noului Duster, brandul românesc deținut de Renault n-a mai avut nicio noutate.

Planurile Dacia încep deja să se materializeze printr-o serie lungă de lansări, menite să redreseze constructorul afectat de pandemie.

Noi lansări Dacia în septembrie

Dacia pregăteşte noi lansări la finalul lunii septembrie, în perioada în care era programat Salonul Auto de la Paris – ediţie anulată în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Salonul auto francez este cel mai potrivit pentru marca românească, Franța fiind cea mai mare piață a Dacia.

Cel mai probabil, Dacia va prezenta în septembrie noile generaţii ale Logan şi Sandero, la opt ani după actuala generație. Noile Dacia Logan și Dacia Sandero ar fi trebuit, inițial, să fie lansate în 2019, potrivit primelor planuri ale Renault. Problema cea mare a fost provocarea impusă de schimbarea platformei.

Cele două modele vor folosi de la a treia generație platforma CMF-B, pe care au fost dezvoltate și modelele Renault Clio și Captur. În plus, uzinele din România și Maroc au nevoie să fie retehnologizate pentru noua platformă.

Dacia pregăteşte o adevărată „revoluţie”

Potrivit presei franceze, Dacia pregăteşte o adevărată „revoluţie” începând cu toamna acestui an, când vom vedea pe lângă noile Logan şi Sandero şi un Lodgy transformat într-un crossover, iar singurul care încă va mai păstra vechea plaformă, va fi, cel mai probabil, utilitara Dokker.

Creșterea producției la Mioveni cu peste 50.000 de autovehicule, în 2021, ar putea fi acoperită în două moduri: ori cu introducerea unui nou model, ori cu creșterea producției pentru unul din modelele existente. Acesta ar putea fi chiar Sandero, care astăzi este fabricat preponderent în Maroc.

În acest context, Uzina Dacia revine la producţia de şase zile pe săptă­mâ­nă, pentru prima dată în 2020, pentru a creşte producţia dar şi pentru a asi­gura noile măsuri de siguranţă

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate