CÂND ERA MICĂ, BUNICA A ÎNDEMNAT-O SĂ-I SPUNĂ SFINTEI PARASCHEVA CEA MAI ARZĂTOARE DORINȚĂ. DUPĂ 10 ANI, S-A ÎNDEPLINIT. CARE ERA, DE FAPT, DORINȚA

În pragul cele mai iubite sărbători creștine, povestea unei tinere a făcut înconjurul lumii. Când era mică, bunica a îndemnat-o să-i spună Sfintei Paracheva cea mai arzătoare dorință. Peste ani, copila a avut parte de o minune.

Minunile chiar există. Se spune că rugăciunile închinate Sfintei Paracheva se îndeplinesc. Este și cazul unei tinere care a ajuns în fața raclei cu moaștele Sfintei Paracheva. Pe când era copil, bunica a dus-o la biserică, acolo unde a îndemnat-o să-și pună cea mai arzătoare dorință.

După ce s-a rugat la Sfânta Parascheva, în mintea tinerei a încolțit o dorință. Dorință ce avea să prindă rădăcini, însă după mult timp.

Copila s-a visat și a vizualizat ziua în care va fi admisă la Facultatea de Farmacie. 10 ani mai târziu, copila și-a văzut visul devenit realitate. Tânăra a intrat la buget la Facultatea de Medicină, așa cum și-a dorit.

Când începe pelerinajul de la moaștele Sfintei Parascheva
Sfânta Paracheva este pomenită pe data de 14 octombrie. În jurul acestei date, zeci de pelerini, credincioși și nu numai, se închină la moaștele Sfintei, până pe data de 15 octombrie.

Sâmbătă, 8 octombrie, la Iași, a început pelerinajul la moaștele Sf. Cuvioase Parascheva. După doi ani cu restricții, credincioșii au laut deja cu asalt Mitropolia din Iași, acolo unde se află racla cu moaștele Sfintei.

Potrivit autorităților, se anunță a fi cel mai mare pelerinaj din ultimii ani, peste 100 de autocare cu pelerini fiind așteptate săptămâna aceasta.

SURSA FOTO doxologia.ro