Când se fac nunţi în 2022. Calendar nunţi 2022

Când se fac nunţi în 2022. Potrivit statisticilor, numai 10% din miri s-au cununat în anul pandemiei, 2020. Restul de 90% dintre cupluri au preferat să aștepte să vadă ce se întâmplă.

Nu se fac nunți în post în primul rând pentru că postul implică abstinența de la plăcerile trupești, nu doar interdicția de a consuma alimente din carne, lapte și ouă. Postul impune o curățenie trupească și sufletească deosebită, smerenie, rugăciune, cinste și generozitate. Dansul, distracţia sunt, aşadar, eliminate de pe lista activităţilor specifice perioadelor de post.

Întrucât perioadele în care Biserica interzice organizarea nunţilor sunt mai puţine în decursul unui an, ţi le prezentăm în rândurile următoare:

  • În zilele de post şi în perioadele de post din timpul anului;
  • În ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti, adică în perioadele: 1-2 februarie (Întâmpinarea Domnului); 1-2 iunie  (Înălțarea Domnului); 11 – 13 iunie (Rusaliile); 15 august (Adormirea Maicii Domnului); 13-14 septembrie (Înălțarea Sfintei Cruci);
  • De luni după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti și până în Duminica Sfântului Apostol Toma (1 martie – 2 mai);
  • În Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (20 iunie – 28 iunie);
  • În Postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie-14 august);
  • De Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august);
  • În Postul Naşterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie);
  • În intervalul dintre Crăciun și Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie).

Când se fac nunţi în 2022

Iată, mai jos, calendarul zilelor în care se fac nunţi. Acestea sunt marcate cu verde. Cu roşu, sunt marcate zilele în care este interzisă organizarea nunţilor.

Când se fac nunţi în 2022

Conform legii, orice angajat, la stat sau la privat, are dreptul la câteva zile înainte de nuntă, pentru a pune la punct ultimele pregătiri, dar și după nuntă, pentru voiajul din „luna” de miere. Se acordă, aşadar, cinci zile libere pentru căsătoria celor doi miri. Se acordă trei zile libere părinților pentru căsătoria unui copil.