joi, 28 mai 2020

Când se vor relua zborurile și în ce condiții. Ce a anunț a făcut un comisar european

Știrile zilei

SUA se pregătește pentru valul doi al pandemiei de Coronavirus. Milioane de doze de vaccin vor ajunge în farmacii

În Statele Unite ale Americii, lanțurile farmaceutice se pregătesc să distribuie, în următoarea perioadă, împotriva gripei înainte de luna...

Copilul dispărut la Hâncești ar fi fost urcat într-o mașină de persoane necunoscute

Primarul oraşului Hânceşti, Alexandru Botnari, a declarat că, potrivit unor informaţii, ultima dată copilul de 6 ani din Hâncești,...

Vulpiței i s-a oferit un miliard pentru a renunța la Acces Direct și să o trădeze pe Mirela Vaida

Vulpița a devenit atât de celebră încât unele persoane cunoscute în showbizul românesc caută să se asocieze cu ea....

Distanțarea socială nu va dispărea în aeroporturi, chiar dacă Iohannis a anunțat că asta se va întâmpla în România după 15 mai.

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a făcut precizări în acest sen.

„Criza va mai dura. Măsurile care s-au dovedit eficiente vor fi menținute într-un fel sau altul. Iar distanțarea socială este una dintre ele”, a declarat comisarul european pentru Transporturi.

„Multe măsuri au fost acceptate de industrie pentru a putea relua activitatea. Distanțarea socială este una dintre ele, dar nu singura, mai sunt dezinfectarea avioanelor, precum și alte măsuri în aeroporturi. Vom elabora ghiduri despre cum se vor aplica aceste măsuri și pe viitor”, a mai precizat Adina Vălean.

O dată exactă a începerii călătoriilor în Europa nu a putut să dea. „Noi îi spunem Exit strategy în grupurile noastre de lucru: cum va arăta și când se va întâmpla? Nu știm încă și trebuie să ne asigurăm că măsurile sanitare sunt respectate înainte de orice relaxare. Cred că este corect să menționăm lucrul acesta”, a comentat Adina Vălean.

Turismul, una dintre ramurile cele mai afectate de pandemia de coronavirus, va avea parte de o atenție sporită. „Pentru piaţa internă este bine să avem o abordare armonizată decât să vedem pe fiecare luând propriile măsuri, încât pentru un călător să fie dificil de înţeles ce măsură se aplică unde. Deci o abordare integrată, linii de orientare, să vedem cum evoluează în contextul crizei de sănătate”, a mai afirmat Vălean.

Adina Vălean susţine că, în principiu, graniţele interne nu ar trebuie închise într-o piaţă unică, făcând aluzie la redeschiderea graniţelor în UE. „Ştim că a fost primul răspuns la criză, dar cred că aceste măsuri urmează să fie ridicate într-un moment sau altul. Mai repede, aş spune, decât încheierea pandemiei. Pentru că atunci va trebui să vedem care este mai exact nivelul de siguranţă pentru oameni, iar acestea sunt criteriile de sănătate şi momentul în care graniţele vor fi deschise pentru circulaţie. Din acest motiv cred că este corect să spunem că pandemia va dura mai mult decât închiderea frontierelor”, a dezvăluit Adina Vălean.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Când se vor relua zborurile și în ce condiții. Ce a anunț a făcut un comisar european 1